דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 442 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • לוביה ללא מלח - 500 גרם
    ירוקה וטרייה במיוחד
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ לקוביות
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון
  • שום - 2 שן
    קצוצות דק (לא חובה)
  • עגבניה - 2 יחידה בינונית - סה"כ (344 גרם)
    טריות וחתוכות לקוביות קטנות
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פפריקה - כפית שטוחה
    מתוקה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה
  • מים -  כוס - סה"כ (360 מ"ל)
  • שוק עוף - 10 גודל ממוצע - חלקים אכילים - סה"כ (800 גרם)
    טריות - ראו מידע נוסף

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
תבשיל עוף עם לוביה ירוקה
תבשיל טעים לחובבי הלוביה הירוקה
  • 1 לשטוף את הלוביה היטב ולחתוך לחתיכות קטנות.
  • 2 לטגן מעט את הבצל בשמן, להוסיף את השום, להוסיף את הלוביה ולהמשיך לטגן על להבה נמוכה כ- 20 דקות לפחות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  • 3 להוסיף את העגבניות והתבלינים, לערבב, להוסיף את המים בהדרגה ולבשל עוד כ- 10 דקות.
  • 4 לסדר את העוף בתוך הרוטב ולבשל עם סיר מכוסה על להבה נמוכה עד שהעוף מוכן.
  • 5 בתיאבון חיוך

במתכון כתוב בשוקי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בשוקי עוף רגילים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.9% 22.3% 46.1% 24.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב