דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 320 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • העוף והאטריות
  • פילה עוף - 400 גרם
    חתוך לקוביות
  • אטריות ביצים להקפצה - 3 אריזות ניילון - סה"כ (600 גרם)
    מוכנות להקפצה
  • הרוטב
  • פלפל אדום - יחידה גדולה (289 גרם)
    חתוך לקוביות גסות
  • שום - 2 שיניים
  • מים - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • מחית צ`ילי קוריאנית (גוצ`וג`אנג) - כף וחצי נדיבה
  • הקרמל
  • סוכר - 1/4 כוס - סה"כ (45 גרם)
  • מים - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • המצרכים הנוספים
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    או כל שמן נייטרלי (לטיגון)
  • בצל ירוק - צרור (140 גרם)
    קצוץ
  • נענע - חופן (8 גרם)
    עלים מופרדים מהגבעולים
  • סלט המלפפונים בתחמיץ
  • מלפפון עם קליפה -  יחידות בינוניות - סה"כ (240 גרם)
    2-3 יחידות (החלק הקשה בלבד)
  • חומץ אורז -  כפות - סה"כ (15 מ"ל)
  • שומשום - חופן (16 גרם)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
בנגקוק היט
מנת מוקפץ תאילנדית טעימה במיוחד
  • 1 טוחנים בבלנדר או במעבד מזון איכותי את הפלפל האדום, שיני השום, המים ומחית הצ`ילי עד לקבלת מחית אחידה, ומניחים בצד.
  • 2 מוסיפים את הסוכר והמים לווק החם להכנת קרמל. כשמתחיל להשחים ולהסמיך (כ- 5 דקות) - מוסיפים את קוביות פילה העוף ומערבבים היטב. מוסיפים את השמן ומשחימים את העוף עד שהוא עשוי לגמרי. מוסיפים את המחית שטחנו ומבשלים להרתחה.
  • 3 כשהעוף עטוף ברוטב מוסיפים את הבצל הירוק והנענע. מוסיפים גם את אטריות הביצים (יש למזוג עליהן תחילה מים רותחים, לתת להן לשהות במים כדקה ולסנן מהמים). מקפיצים את האטריות להתמזגות מלאה עם שאר הרכיבים.
  • 4 מערבבים היטב את המלפפונים החתוכים לג`וליאנים עם החומץ והשומשום.
  • 5 מסדרים מנה יפה של האטריות עם העוף בצלחת ועליה מניחים את המלפפונים בתחמיץ. מגישים ונהנים ממנת בנגקוק היט תאילנדית פשוט מושלמת!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: בלנדר/מעבד מזון, ווק.

הערך התזונתי לא כולל את מחית הצ`ילי קוריאנית.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.4% 14.5% 27.9% 55.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב