דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 149 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת יום הולדת טעימה בטירוף
עוגת שכבות מרשימה וטעימה
  • 1 להקציף את החלבונים, להוסיף בהדרגה את הסוכר ואת המלח. כשהקצף יציב להנמיך את מהירות המיקסר, להוסיף את החלמונים, המים, תמצית הוניל ולבסוף את הקמח.
  • 2 לשמן תבנית קפיצית בקוטר 22 או 24 ס"מ, להעביר את התערובת לתבנית ולאפות בחום של 170 מעלות למשך כ- 45 דקות. לקרר היטב ולחלק ל- 3 חלקים לרוחב.
  • 3 להקציף את כל מצרכי הקרם עד לקבלת קצף יציב.
  • 4 לערבב היטב ביחד את כל המצרכים להרטבת העוגה.
  • 5 בכלי המתאים לחימום במיקרוגל לחמם את ריבת החלב עם החלב בפולסים למשך כחצי דקה, ולערבב לתערובת חלקה (אם צריך אז להוסיף מעט חלב).
  • 6 לחמם במיקרוגל את השוקולד עם השמנת המתוקה למשך כדקה ולערבב עד לקבלת קרם חלק.
  • 7 להרכבת העוגה: להניח חלק ראשון של העוגה, להרטיב במעט מסירופ הקפה, למרוח מעל את ריבת החלב, מעל לפזר 1/3 מהבוטנים, מעל למרוח חצי מהקרם, להניח שכבה שנייה של עוגה, מעל סירופ ריבת חלב, מעל 1/3 נוסף של הבוטנים ומעל את הקרם שנותר. להניח את החלק השלישי של העוגה, מעל את קרם השוקולד ומעל לקשט בבוטנים שנותרו.
  • 8 מזל טוב ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית קפיצית בקוטר 22 או 24 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם הקצפה וחימום במיקרוגל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 33% 11.2% 55.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.5 (0.5 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב