מצרכים למתכון
20 מנות/יחידות, 85 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה (10 פרוסות מכל עוגה))
- הבצק
- קמח לבן - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
- שמרים יבשים - 1½ כפות - סה"כ (17 גרם)
- סוכר - 1/2 כוס - סה"כ (90 גרם)
- חמאה - 1½ אריזות נייר - סה"כ (150 גרם)
- ביצה - 3 Large
- חלב - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
- מלח - 3/4 כפית שטוחה
- המילוי
- שוקולד מריר - 2 אריזות נייר - סה"כ (200 גרם)
- חמאה - 120 גרם
- אבקת סוכר - 3/4 כוס - סה"כ (116 גרם)
- אבקת קקאו - 1/2 כוס - סה"כ (40 גרם)
- סירופ הסוכר
- מים - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
- סוכר - 1/3 כוס - סה"כ (59 גרם)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
עוגת שמרים שוקולד מושלמת לכל סופ"ש
- 1 הכנת הבצק: בקערת המיקסר לערבב בעזרת מטרפה את הקמח, השמרים והסוכר, להוסיף את החמאה, הביצים והחלב, ולהפעיל את המיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה ולהגביר בהדרגה. להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עד לקבלת בצק אחיד ורך. לכסות את המיקסר בניילון נצמד ולהניח בצד להתפחה למשך כשעה או עד להכפלת הנפח.
- 2 הכנת המילוי: להניח את כל המצרכים בקערת זכוכית ולחמם במיקרוגל למשך כ- 2 דקות או עד להמסת התערובת. לערבב היטב עד שהתערובת הופכת לסמיכה (כמו משחה).
- 3 כשהבצק תפח להעביר אותו אל משטח העבודה ולחלק אותו לשני חלקים. כל חלק לרדד למלבן ולמרוח מחצית מתערובת השוקולד. לגלגל כל חלק לנקניק ולהכניס למקפיא ל- 15 דקות כדי שיהיה נוח לחתוך אותו. לחצות כל נקניק לאורכו עם סכין ולשזור אותו בדומה לצמה.
- 4 להעביר כל עוגה אל תבנית מוארכת עם נייר אפייה (30 ס"מ) ולכסות להתפחה נוספת של כשעה או עד להכפלת הנפח. בינתיים לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות. לאחר ההתפחה לאפות בתנור שחומם מראש למשך כחצי שעה או עד להשחמה.
- 5 הכנת סירופ הסוכר: לחמם בסיר קטן את המים והסוכר עד להמסת הסוכר. להניח בצד להתקררות מלאה. כשהעוגות יוצאות חמות מהתנור להבריש אותן עם מברשת בסירופ הסוכר. מתקבלת עוגת שמרים שוקולד מושלמת כמו בקונדיטוריות!
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: מיקסר + 2 תבניות מוארכות על נייר אפייה (30 ס"מ).
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
1.1% |
27.3% |
8.5% |
63.1% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב