דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 152 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • לוקוס - 150 גרם
    פילה טרי ללא העור
  • קיווי - יחידה בינונית ללא קליפה (62 גרם)
    קלוף ופרוס לפרוסות דקיקות
  • פלפל ירוק חריף - יחידה קטנה (15 גרם)
    פרוס דק
  • צנוברים - כף (14 גרם)
    קלויים
  • מיץ ליים - גודל ממוצע (40 מ"ל)
    סחוט (או לימון)
  • מלח גס - 1/4 כפית שטוחה
    השתמשתי במלח "מאלדון"
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    איכותי (או שמן פיסטוק)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קרפצ`יו לוקוס קייצי
גורמה במינימום מאמץ
  • 1 חוצים את פילה הלוקוס הטרי לאורך בעזרת סכין חדה. לאחר מכן פורסים חצי ממנו לפרוסות דקיקות (את החצי היותר בשרני כדאי לשמור לסשימי).
  • 2 מסדרים את פילה הדג בין שני ניירות אפייה ואפשר גם לסמן עם טוש את גבולות הצלחת. מרדדים בעזרת מערוך תוך כדי הפעלת כוח (אבל בזהירות כדי לא לפצוע את בשר הדג) עד שמגיעים לעובי הרצוי.
  • 3 מקלפים בעדינות את נייר האפייה העליון, הופכים על צלחת ומסירים גם את השני. מוסיפים את הקיווי, הצ`ילי והצנוברים, צורבים מעט בעזרת ברנר, מתבלים (קודם את הליים כדי שיכבוש את הדג) ומגישים קרפצ`יו לוקוס מושלם!
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לבקש את פילה הלוקוס הטרי ללא העור כמובן. את הצנוברים הטריים ניתן להוסיף למחבת יבשה ולשקשק מדי פעם להשחמה וכך לקלות בבית. אני השתמשתי בקיווי צהוב אך אפשר גם בקיווי ירוק.

ציוד נדרש: סכין חדה, ניירות אפייה, ברנר.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.1% 36.6% 40.4% 19.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.61 (0.64 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב