דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 245 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
ניוקי סלק וגבינה ברוטב שמנת בטטה וערמונים
ארוחת ערב רומנטית
  • 1 להמיס את החמאה בסיר סוטאז` רחב ולטגן את פרוסות הבטטה משני הצדדים עד להזהבה קלה.
  • 2 להניח את הבטטות על נייר סופג, ובאותו סיר סוטאז` לטגן את הבצל עד להזהבה קלה, להוסיף את השום, להמשיך לטגן מעט, להוסיף את הבטטה שהנחנו בצד, לערבב ולהוסיף את השמנת המתוקה, החלב והיין הלבן.
  • 3 לצמצם מעט את הרוטב ולהוסיף את כל התבלינים והערמונים.
  • 4 להרתיח את המים לבישול הניוקי, להוסיף מעט שמן ומלח, ולבשל את הניוקי על פי הוראות ההכנה.
  • 5 לסנן את הניוקי, להוסיף לרוטב השמנת, לערבב בזהירות ולהגיש עם גבינת פרמזן מגורדת וכוס של יין לבן. מתקבל ניוקי סלק ברוטב שמנת פשוט מושלם!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
שימו לב: המנה נחשבת ל"כבדה" יחסית ולא ניתן לאכול ממנה הרבה. מומלץ לשלב לצד סלט קליל.

ציוד נדרש: סיר סוטאז`.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 36.4% 15.7% 45.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.6 (0.63 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב