דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת ערב רומנטית

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 245 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 להמיס את החמאה בסיר סוטאז` רחב ולטגן את פרוסות הבטטה משני הצדדים עד להזהבה קלה.
  • 2 להניח את הבטטות על נייר סופג, ובאותו סיר סוטאז` לטגן את הבצל עד להזהבה קלה, להוסיף את השום, להמשיך לטגן מעט, להוסיף את הבטטה שהנחנו בצד, לערבב ולהוסיף את השמנת המתוקה, החלב והיין הלבן.
  • 3 לצמצם מעט את הרוטב ולהוסיף את כל התבלינים והערמונים.
  • 4 להרתיח את המים לבישול הניוקי, להוסיף מעט שמן ומלח, ולבשל את הניוקי על פי הוראות ההכנה.
  • 5 לסנן את הניוקי, להוסיף לרוטב השמנת, לערבב בזהירות ולהגיש עם גבינת פרמזן מגורדת וכוס של יין לבן. מתקבל ניוקי סלק ברוטב שמנת פשוט מושלם!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
שימו לב: המנה נחשבת ל"כבדה" יחסית ולא ניתן לאכול ממנה הרבה. מומלץ לשלב לצד סלט קליל.

ציוד נדרש: סיר סוטאז`.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של גיא צורף

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)416170
חלבונים (גרם)11.84 4.83
פחמימות (גרם)3414
מתוכן סוכרים (גרם)4.57 1.86
שומנים (גרם)27.52 11.22
מתוכם שומן רווי (גרם)16.1 6.57
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.990.4
כולסטרול (מ"ג)81.95 33.43
נתרן (מ"ג)621.6253.54
סיבים תזונתיים (גרם)2.07 0.84
מים (גרם)73.6130.03
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)410.57167.47
ויטמין B (מ"ג)1.090.45
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.390.16
ויטמין B5 (מ"ג)0.380.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.220.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.742.75
ויטמין C (מ"ג)20.358.3
ויטמין E (מ"ג)0.50.2
ויטמין K (מק"ג)1.520.62
סידן (מ"ג)41.9717.12
ברזל (מ"ג)0.630.26
מגנזיום (מ"ג)15.276.23
זרחן (מ"ג)39.316.03
אבץ (מ"ג)0.260.11
אשלגן (מ"ג)197.4880.55
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 36.4% 15.7% 45.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.6 (0.63 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?