דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 148 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת קצף וקצפת נוסטלגית
שילוב מושלם בין קצף מרנג וקצפת משמנת מתוקה
  • 1 הכנת התחתית: ללוש את כל מצרכי הבצק ביחד עד לקבלת בצק אחיד. בהתחלה הבצק פירורי אך הוא מתגבש. לשמן תבנית גדולה (אפשר חד פעמית) או תבנית עגולה בקוטר 32 ס"מ. להדק את הבצק היטב בתבנית ולאפות בחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות. הצבע של הבצק צריך להיות בהיר. שימו לב: תצטרכו בדיוק את אותו הגודל של התבנית כדי לאפות את הקצף שיבוא מעל העוגה.
  • 2 הכנת קצף המרנג: להקציף את החלבונים ולהוסיף קורט מלח. כשמתחיל להיות כבר קצף לבן להוסיף בהדרגה את הסוכר. להקציף לקצף חזק מאוד. להכניס את הקצף לשק זילוף עם צנטר כוכב גדול ולשמן נייר אפייה בתבנית. לזלף כוכבי קצפת ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 140 מעלות (אני אופה על טורבו, תלוי בסוג התנור) למשך כשעה וחצי עד שהמרנג שלנו מוכן.
  • 3 הכנת קרם הקצפת: להקציף את כל המצרכים עד לקבלת קצפת יציבה.
  • 4 למרוח מקונפיטורת התות או הפובידל מעל הבצק האפוי. לא חובה - זה פשוט טעים.
  • 5 לזלף מעל הריבה את הקרם עם צנטר כוכב. אפשר גם להניח את הקרם וליישר עם כף או מרית.
  • 6 כשהמרנג התקרר לשחרר ולהניח מעל הקצפת. אני הוספתי קישוט של זילופי מייפל ואגוזי פקאן סיני קצוצים (לא חובה). מתקבלת עוגת קצף וקצפת נוסטלגית מושלמת שאתם חייבים לנסות!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לזלף מעל העוגה גם סירופ שוקולד. העוגה טעימה מאוד להגשה יום אחרי ההכנה - כך התחתית מתרככת ומקבלת טעם נהדר.

ציוד נדרש: תבנית גדולה (אפשר חד פעמית) או תבנית עגולה בקוטר 32 ס"מ, צנטר כוכב.

ניתן להשתמש בחמאה במקום מחמאה (אך פחות מומלץ).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 29.9% 7.2% 62.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.43 (0.43 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב