דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 291 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
תפוחי אדמה צהובים בתנור
תתכוננו להתאהב בתפוחי אדמה טעימים במיוחד
  • 1 לקלף את תפוחי האדמה ולבשל חצי בישול למשך כ- 15-20 דקות (שלא יהיו רכים מדי). להוציא מהסיר, לייבש מעט ולקרר. כדי לחסוך מעט זמן ולקצר את זמן הבישול - ניתן לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות בינונית לפני חצי הבישול ולבשל מעט פחות. תוך כדי הבישול לחמם מראש את התנור לחום של 220 מעלות.
  • 2 לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות או בגודל הרצוי שאוהבים ולהניח בקערה.
  • 3 לערבב היטב את שמן הזית עם כל התבלינים, למזוג מעל קוביות תפוחי האדמה בקערה ולעטוף אותן במשרה מכל הכיוונים (מומלץ ידנית).
  • 4 להעביר את קוביות תפוחי האדמה אל תבנית האפייה של התנור (המרופדת בנייר אפייה), ולאפות בתנור שחומם מראש למשך כ- 30-40 דקות (תלוי בסוג התנור) עד להזהבה הרצויה (ניתן לקראת הסוף לאפות בטורבו ואף להעלות את החום ל- 250-270 מעלות). מתקבלת מנת תפוחי אדמה צהובים בתנור פשוט קריספית ומושלמת!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשלב גם פפריקה, אבקת מרק עוף, כמון, רצועות או טבעות בצל, שיני שום פרוסות וכל מה שמתחשק לכם.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם בישול. חצי הבישול של תפוחי האדמה טרם האפייה תורם לקריספיות של קוביות תפוחי האדמה לאחר הבישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.7% 17.6% 6.6% 70.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב