דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

27 מנות/יחידות, 35 גרם למנה\יחידה (24-30 עוגיות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגיות שוקולד מושלגות וסדוקות
עוגיות שוקולד מושלגות: אחת העוגיות המפנקות שיש
  • 1 חותכים לקוביות את השוקולד והחמאה, מניחים בקערה וממיסים במיקרוגל או בקלחת על הגז (בן-מארי) עד לאחידות.
  • 2 במקביל, מקציפים במיקסר את הביצים, הסוכר ותמצית הוניל במהירות הגבוהה ביותר למשך כ- 4-5 דקות עד לקבלת קצף אוורירי שמזכיר מוס. עוצרים את פעילות המיקסר, מוסיפים את השוקולד והחמאה המומסים, וממשיכים להקציף עד לאיחוד. עוצרים שוב את המיקסר ומוסיפים את אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הקמח והמלח, וממשיכים להקציף במהירות מינימלית. בשלב הזה תערובת העוגיות תסמיך והמיקסר יתקשה לעבוד, וזה בסדר. מערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
  • 3 מעבירים את תערובת העוגיות לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשעה (חובה - לא לוותר על שלב זה!). לקראת הסוף מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות, מצב סטטי חום עליון-תחתון.
  • 4 לאחר הקירור במקרר - אפשר להתחיל לעבוד: ממלאים בקערה עמוקה ורחבה את אבקת הסוכר, ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה. מכדררים מהבצק כדורים בגודל עגבניית שרי בעזרת כפות הידיים וטובלים היטב בקערית אבקת הסוכר.
  • 5 מניחים את העוגיות במרווחים קטנים על תבניות התנור, בין 12-15 עוגיות בכל תבנית, תלוי בגודל העוגייה, מה שאומר שיש שתי נגלות של אפייה (לא לאפות יחד את התבניות) ולכן חשוב לא להכניס את העוגיות לתנור לפני שהוא התחמם היטב.
  • 6 אופים את העוגיות למשך כ- 15-17 דקות עד שהן סדוקות, תפוחות מעט ורכות מאוד למגע. מוציאים מהתנור, במהלך הצינון הן תרדנה מעט מנפחן ותתקשנה - זה בסדר. מגישיםעוגיות שוקולד מושלגות נהדרות ומתענגים על כל אחת מהן.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם בלון הקצפה, שתי תבניות של התנור.

חשוב להקפיד על קירור בצק העוגיות - לא לוותר על השלב הזה בשום אופן. כשאתם מכניסים את הנגלה הראשונה של העוגיות לתנור - תדאגו ששאר בצק העוגיות ימתין במקרר לתורו. שימו לב לזמני האפייה - אפיית יתר תגרום לעוגיות להיות קשות יתר על המידה. עוגיות שוקולד מושלגות וסדוקות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 17% 6.8% 75.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב