דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 77 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המאפים המרכיבים את העוגה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת רוגלך ביתית מושלמת
עוגת רוגלך לסופ"ש: קינוח שכולם יאהבו
  • 1 הכנת הבצק: בקערת המיקסר עם וו לישה מערבלים את הקמח, השמרים, הסוכר, הביצים והחלב. לאחר כ- 2 דקות מוסיפים את החמאה בהדרגה עד שהיא נטמעת בבצק, לבסוף מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך כ- 5 דקות נוספות. מעבירים את הבצק אל קערה משומנת מעט ומכסים בניילון נצמד להתפחה של כ- 1-2 שעות עד להכפלת הנפח.
  • 2 הכנת המלית: ממיסים את השוקולד והחמאה, מוסיפים את הסוכר והקקאו, מערבבים ומצננים עד לקבלת מרקם יציב ונוח למריחה (כמו מרקם של כדורי שוקולד לדוגמא).
  • 3 מרדדים מעט את הבצק, מכניסים את המלית למרכז, "סוגרים" את הבצק כשהמלית בפנים, מרדדים לעובי של כ- 1/2 ס"מ, חותכים למשולשים ומגלגלים כל משולש לרוגלך (ראו טיפים נוספים בהמשך הקשורים לסעיף זה).
  • 4 מסדרים את כל הרוגלך בתבנית האפייה, מברישים בביצה טרופה עם החלב ומתפיחים כ- 20 דקות נוספות. בינתיים, מחממים את התנור מראש ל- 170 מעלות.
  • 5 אופים את עוגת הרוגלך למשך כ- 20 דקות בתנור החם (תלוי בסוג התנור). מחממים על הגז את הסוכר והמים, ולאחר האפייה מספיגים את הרוגלך בסירופ הסוכר. מתקבלת עוגת רוגלך שכל אחד ישמח לתלוש ממנה רוגלך אחד ושאתם פשוט חייבים לאמץ!
  • 6 בתיאבון חיוך
  • הטיפ לעוגת רוגלך שבטוח לא הכרתם (קשור למלית השוקולד) >>>
  • * מקמחים את הבצק היטב ומרדדים מעט.
  • * מוודאים שהמלית במרקם יציב ונוח למריחה, מכניסים את המלית למרכז הבצק ומשאירים שוליים כדי שנוכל לסגור את הבצק כשכל המלית בפנים.
  • * סוגרים את הבצק היטב כשהמלית שלנו בפנים והופכים כך שהסגירה תהיה כלפי השיש מלמטה.
  • * מקמחים היטב את הבצק ומתחילים בדפיקות עדינות של המערוך על הבצק על מנת לפזר בתוכו את המלית. לאחר מכן, מרדדים את הבצק לעובי של כ- 1/2 ס"מ.

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה, משקל מטבח ביתי, תבנית אפייה מתאימה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 24.9% 8.5% 65.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.34 (0.35 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב