מצרכים למתכון
10 מנות/יחידות, 121 גרם למנה\יחידה (כ- 2 פטריות ממולאות למנה)
- הפטריות
- פטריות - 2 חבילות - סה"כ (420 גרם)
- מלית הירקות
- בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
- שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
- גזרים - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
- קישוא זוקיני - יחידה בינונית (218 גרם)
- סלרי - כרפס - 3 גבעולים - סה"כ (135 גרם)
- שום - 3 שיניים
- פלפל ירוק חריף - יחידה בינונית (28 גרם)
- מלח - 1/4 כפית שטוחה
- פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
- רגלי הפטריות - מהפטריות למילוי
- על התבנית
- שמן זית - כף (10 מ"ל)
- מלח - 1/4 כפית שטוחה
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מנת פטריות ממולאות שכולם יאהבו
- 1 מאדים את הבצל הקצוץ במחבת עם שמן הזית.
- 2 קוצצים את כל שאר הירקות במעבד מזון בפולסים (עד למצב שהירקות חתוכים דק אך לא מעוכים).
- 3 לאחר שהבצל שקוף מוסיפים אליו את הירקות הקצוצים, המלח והפלפל השחור.
- 4 מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מלח על התבנית. מסדרים את הפטריות מעל, ממלאים את הפטריות בכמות יפה מהמלית, מקשטים בעלי שומר ומכסים את התבנית.
- 5 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 25 דקות. מסירים את הכיסוי ומשאירים בתנור החם לכ- 5 דקות נוספות או עד שהפטריות משחימות ומבושלות.
- 6 בתיאבון

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: מעבד מזון.
הערך התזונתי לא כולל את עלי השומר לקישוט. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
15.4% |
20.6% |
14.1% |
49.9% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב