דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנת פטריות ממולאות שכולם יאהבו

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 121 גרם למנה\יחידה (כ- 2 פטריות ממולאות למנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מאדים את הבצל הקצוץ במחבת עם שמן הזית.
  • 2 קוצצים את כל שאר הירקות במעבד מזון בפולסים (עד למצב שהירקות חתוכים דק אך לא מעוכים).
  • 3 לאחר שהבצל שקוף מוסיפים אליו את הירקות הקצוצים, המלח והפלפל השחור.
  • 4 מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מלח על התבנית. מסדרים את הפטריות מעל, ממלאים את הפטריות בכמות יפה מהמלית, מקשטים בעלי שומר ומכסים את התבנית.
  • 5 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 25 דקות. מסירים את הכיסוי ומשאירים בתנור החם לכ- 5 דקות נוספות או עד שהפטריות משחימות ומבושלות.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מעבד מזון.

הערך התזונתי לא כולל את עלי השומר לקישוט. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של שירה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)6251
חלבונים (גרם)2.16 1.78
פחמימות (גרם)86
מתוכן סוכרים (גרם)2.69 2.22
שומנים (גרם)3.15 2.59
מתוכם שומן רווי (גרם)0.48 0.39
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.01
נתרן (מ"ג)202.6166.88
סיבים תזונתיים (גרם)2.35 1.94
מים (גרם)106.7787.95
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)208.28171.57
ויטמין B (מ"ג)3.83.13
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.13
ויטמין B3 (מ"ג)2.281.88
ויטמין B5 (מ"ג)1.10.9
ויטמין B6 (מ"ג)0.170.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)20.7317.07
ויטמין C (מ"ג)18.8815.55
ויטמין D (מק"ג)0.220.18
ויטמין E (מ"ג)0.310.26
ויטמין K (מק"ג)8.867.3
סידן (מ"ג)27.1122.33
ברזל (מ"ג)1.150.95
מגנזיום (מ"ג)18.8815.55
זרחן (מ"ג)76.1162.69
אבץ (מ"ג)0.670.55
אשלגן (מ"ג)381.8314.5
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.170.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.4% 20.6% 14.1% 49.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.42 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.