דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פטריות ממולאות בפטריות, פטרוזיליה ופרמזן
פטריות ממולאות בפטריות, פטרוזיליה ופרמזן
פטריות ממולאות בפטריות, פטרוזיליה ופרמזן
נשנושי פטריות טעימים

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 61 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 חותכים לכל הפטריות 2 מ"מ מקצה הרגל (בדרך כלל הקצה יבש ונוקשה ולא נשתמש בו).
  • 2 לוקחים את 9 הפטריות המיועדות למילוי ומרוקנים אותן, ע"י חיתוך בזווית אלכסונית משפת הפטריה ועד אמצע הרגל סביב סביב. ככה עושים סיבוב שלם, מוציאים את הרגל והשוליים שמכסים את הפטריה ויוצרים מכתש בו נשים את המלית (ניתן לרוקן את הפטריה איך שנוח לכם).
  • 3 את רגלי הפטריות שחתכנו ואת הפטריות הקטנות (צריך שיצא 100 גרם פטריות - הפטריות הקטנות + רגלי הפטריות הגדולות) קוצצים דק ושמים בקערה. כמות קטנה קוצצים בסכין, כמות גדולה אפשר בכמה פולסים במעבד מזון (להיזהר לא להגזים, אנחנו לא רוצים מחית פטריות).
  • 4 שוטפים את הפטרוזיליה, מפרידים את העלים מהגבעולים, קוצצים דק ומוסיפים לפטריות הקצוצות. מוסיפים את הפרמזן, שיני השום הכתושות ושמן הזית. מתבלים במלח (בזהירות - הפרמזן מלוח), פלפל (בנדיבות) וקמצוץ אבקת צ`ילי (ממש מעט, זו מנה לא חריפה, הצ`ילי רק נועד להדגיש את הטעמים אחרים).
  • 5 מערבבים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול, צריכה להיות מלית עם טעמים חזקים.
  • 6 ממלאים את הפטריות. מנסים לדחוס כמה שיותר מלית בכל פטריה. הפטריות מתכווצות באפייה וגם המלית שלנו כי היא מכילה הרבה פטריות אז אל תפחדו להעמיס. מחליקים את המלית עם כפית וגם לוחצים קצת כדי שהכל יהיה יציב.
  • 7 את הפטריות מסדרים בתבנית אפייה, אפשר די צפוף. עד כאן אפשר להכין מראש. אם מדובר בהמתנה של שעות, כדאי לשמור במקרר, מכוסה.
  • 8 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דקות. עד שהמלית משחימה קצת למעלה. הסימן הכי טוב שהפטריה מוכנה, הוא לנסות (בזהירות, זה חם) ללחוץ קלות עם שתי אצבעות על צדי הפטריה, אם זה גמיש זה מוכן. סימן נוסף הוא שלוליות של נוזלים מהפטריות בתחתית התבנית. אל תגזימו באפייה, תשאירו קצת חיים בפטריה, שלא תהיה סמרטוטית לגמרי.
  • 9 מעבירים לצלחת הגשה או צלחות אישיות ומגישים מיד.
  • 10 בתיאבון חיוך

שתי הערות למלית: הסוד הגדול שהופך את הפטריות ללהיט הוא שהמלית מכילה כמות נאה של פטריות קצוצות - פטריות בחימום מוציאות נוזלים ובמקרה שלנו זה מה ששומר על המלית עסיסית גם אחרי האפייה. המלית הזאת ממש צועקת לגיוונים, אפשר לגרר פנימה קצת קליפת לימון (הכי טוב לקלף בזסטר ולקצוץ דק) או כף של מחית עגבניות מיובשות, אפשר להחליף חלק מהפטרוזיליה בבזיליקום, או נענע או בזיליקום ונענע, או כל גיוון אחר שתעלו על דעתכם. אפשר אפילו לחלק את המלית שהכנתם עד עכשיו לכמה קעריות קטנות, כל אחת לגוון בצורה אחרת, קליפה לימון, עגבניות מיובשות, בזיליקום… וכל 2-3 פטריות למלא במלית שונה ויש לכם מנה מנצחת - "פטריה בהפתעה"! האורחים ייפלו מזה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אורן נדלר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)4676
חלבונים (גרם)2.49 4.08
פחמימות (גרם)47
מתוכן סוכרים (גרם)0.91 1.5
שומנים (גרם)2.62 4.31
מתוכם שומן רווי (גרם)0.74 1.21
כולסטרול (מ"ג)2.3 3.78
נתרן (מ"ג)121.81200.05
סיבים תזונתיים (גרם)1.41 2.31
מים (גרם)48.8380.2
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)54.9890.3
ויטמין B (מ"ג)3.165.19
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.22
ויטמין B3 (מ"ג)1.943.18
ויטמין B5 (מ"ג)0.911.5
ויטמין B6 (מ"ג)0.10.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)26.4943.5
ויטמין C (מ"ג)19.732.35
ויטמין D (מק"ג)0.20.34
ויטמין E (מ"ג)0.130.22
ויטמין K (מק"ג)208.01341.62
סידן (מ"ג)60.7999.84
ברזל (מ"ג)1.562.56
מגנזיום (מ"ג)12.2720.15
זרחן (מ"ג)47.5678.11
אבץ (מ"ג)0.520.86
אשלגן (מ"ג)227.06372.91
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.18
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.07
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.07

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.1% 24.4% 23.1% 39.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.49 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.