דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פטריות פורטבלו ממולאות בגבינה
פטריות פורטבלו ממולאות בגבינה
פטריית פורטבלו ענקית ממולאת בתערובת גבינות

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 206 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
  • 2 מסירים בעדינות את רגלי הפטריות וקוצצים דק (את הרגליים). צורבים את הפטריות השלמות (כלומר, הסירות שנותרו אחרי הסרת הרגליים) במחבת על אש נמוכה-בינונית משני הצדדים עד שהן מגירות את הנוזלים (להיזהר לא לשרוף אותן!). מוציאים את הפטריות השלמות ומניחים לייבוש.
  • 3 במחבת, מוסיפים לנוזלים של הפטריות את הרגליים הקצוצות, אגוזי המלך והתימין, ומזהיבים מעט על אש בינונית. מתבלים במלח (מעט מאוד מלח, לא לשכוח את הגבינות המלוחות!), פלפל שחור ומוסקט, ומוזגים פנימה את היין. מנמיכים את האש ומצמצמים עד להיעלמות היין, תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש.
  • 4 בקערה קטנה מפוררים את הגבינות (ניתן להכין תערובת גבינות מהסוגים הבאים: פטה, אמנטל, קשקבל, פרמז`ן, גאודה, פקורינו ורוקפור), ומוסיפים להן את תערובת הפטריות והאגוזים. מערבבים היטב וממלאים את הפטריות בתערובת.
  • 5 מסדרים את הפטריות הממולאות בתבנית ומכניסים לתנור לאפייה של כ- 10-15 דקות, עד להזהבה והקרמה של הגבינות. מוציאים ומגישים חם!
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם צריבה. במקום לצרוב את הפטריות במחבת עד שהן מגירות נוזלים, אפשר גם לעשות את התהליך הזה בתנור: לחמם תנור לכ- 75 מעלות, ולאפות את הפטריות בתבנית עם ה"חור" למעלה. אחרי כ- 10 דקות הן תיראנה כמו בתמונה השנייה במתכון. שופכים את המים האלה (מומלץ מאוד לשמור את עודף המים הזה במקפיא, זה אחלה ציר פטריות טבעי) ואז ממשיכים עם המתכון כרגיל. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)309150
חלבונים (גרם)16.16 7.83
פחמימות (גרם)84
מתוכן סוכרים (גרם)0.48 0.23
שומנים (גרם)22.26 10.79
מתוכם שומן רווי (גרם)7.79 3.77
כולסטרול (מ"ג)34 16.48
נתרן (מ"ג)937.89454.55
סיבים תזונתיים (גרם)3.28 1.59
מים (גרם)96.0346.54
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)50.724.57
ויטמין B (מ"ג)8.84.26
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.570.28
ויטמין B3 (מ"ג)6.112.96
ויטמין B5 (מ"ג)1.890.92
ויטמין B6 (מ"ג)0.10.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)28.7513.93
ויטמין B12 (מק"ג)0.110.05
ויטמין C (מ"ג)1.150.56
ויטמין E (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)0.270.13
סידן (מ"ג)271.99131.82
ברזל (מ"ג)0.870.42
מגנזיום (מ"ג)24.4511.85
זרחן (מ"ג)219.88106.56
אבץ (מ"ג)1.130.55
אשלגן (מ"ג)548.21265.69
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.430.21
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.120.06
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.310.15
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.470.71
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.270.62

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.6% 44.9% 32.6% 15.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.93 (1.07 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.