גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | מתכונים ואוכל | » | מטבח ישראלי | » | פטריות פורטבלו ממולאות בגבינה |
3 מנות/יחידות, 206 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
שיטת ההכנה כוללת גם צריבה. במקום לצרוב את הפטריות במחבת עד שהן מגירות נוזלים, אפשר גם לעשות את התהליך הזה בתנור: לחמם תנור לכ- 75 מעלות, ולאפות את הפטריות בתבנית עם ה"חור" למעלה. אחרי כ- 10 דקות הן תיראנה כמו בתמונה השנייה במתכון. שופכים את המים האלה (מומלץ מאוד לשמור את עודף המים הזה במקפיא, זה אחלה ציר פטריות טבעי) ואז ממשיכים עם המתכון כרגיל. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
סימון תזונתי | למנה\יחידה | ל-100 גרם |
---|---|---|
קלוריות (אנרגיה) | 309 | 150 |
חלבונים (גרם) | 16.16 | 7.83 |
פחמימות (גרם) | 8 | 4 |
מתוכן סוכרים (גרם) | 0.48 | 0.23 |
שומנים (גרם) | 22.26 | 10.79 |
מתוכם שומן רווי (גרם) | 7.79 | 3.77 |
כולסטרול (מ"ג) | 34 | 16.48 |
נתרן (מ"ג) | 937.89 | 454.55 |
סיבים תזונתיים (גרם) | 3.28 | 1.59 |
מים (גרם) | 96.03 | 46.54 |
ליקופן (מ"ג) | 0 | 0 |
ויטמין A (מק"ג) | 50.7 | 24.57 |
ויטמין B (מ"ג) | 8.8 | 4.26 |
ויטמין B1 (מ"ג) | 0.1 | 0.05 |
ויטמין B2 (מ"ג) | 0.57 | 0.28 |
ויטמין B3 (מ"ג) | 6.11 | 2.96 |
ויטמין B5 (מ"ג) | 1.89 | 0.92 |
ויטמין B6 (מ"ג) | 0.1 | 0.05 |
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג) | 28.75 | 13.93 |
ויטמין B12 (מק"ג) | 0.11 | 0.05 |
ויטמין C (מ"ג) | 1.15 | 0.56 |
ויטמין E (מ"ג) | 0 | 0 |
ויטמין K (מק"ג) | 0.27 | 0.13 |
סידן (מ"ג) | 271.99 | 131.82 |
ברזל (מ"ג) | 0.87 | 0.42 |
מגנזיום (מ"ג) | 24.45 | 11.85 |
זרחן (מ"ג) | 219.88 | 106.56 |
אבץ (מ"ג) | 1.13 | 0.55 |
אשלגן (מ"ג) | 548.21 | 265.69 |
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם) | 0.43 | 0.21 |
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם) | 0.12 | 0.06 |
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם) | 0.31 | 0.15 |
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם) | 1.47 | 0.71 |
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם) | 1.27 | 0.62 |
כלי התזונה והחיטוב המקיפים והאיכותיים בישראל שיסייעו לכם לקחת שליטה על התזונה שלכם
5 ימי ניסיון חינם