דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 206 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פטריות פורטבלו ממולאות בגבינה
פטריית פורטבלו ענקית ממולאת בתערובת גבינות
  • 1 מחממים תנור מראש ל- 200 מעלות.
  • 2 מסירים בעדינות את רגלי הפטריות וקוצצים דק (את הרגליים). צורבים את הפטריות השלמות (כלומר, הסירות שנותרו אחרי הסרת הרגליים) במחבת על אש נמוכה-בינונית משני הצדדים עד שהן מגירות את הנוזלים (להיזהר לא לשרוף אותן!). מוציאים את הפטריות השלמות ומניחים לייבוש.
  • 3 במחבת, מוסיפים לנוזלים של הפטריות את הרגליים הקצוצות, אגוזי המלך והתימין, ומזהיבים מעט על אש בינונית.
  • 4 מתבלים בפלפל, מלח (מעט מאוד מלח, לא לשכוח את הגבינות המלוחות!) ומוסקט, ומוזגים פנימה את היין.
  • 5 מנמיכים את האש ומצמצמים עד להיעלמות היין, תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש.
  • 6 בקערה קטנה מפוררים את הגבינות (ניתן להכין תערובת גבינות מהסוגים הבאים: פטה, אמנטל, קשקבל, פרמז`ן, גאודה, פקורינו ורוקפור), ומוסיפים להן את תערובת הפטריות והאגוזים.
  • 7 מערבבים היטב וממלאים את הפטריות בתערובת. מסדרים בתבנית ומכניסים לתנור ל- 10-15 דקות, עד להזהבה והקרמה של הגבינות.
  • 8 מוציאים ומגישים חם.
  • 9 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם צריבה. במקום לצרוב את הפטריות במחבת עד שהן מגירות נוזלים, אפשר גם לעשות את התהליך הזה בתנור: לחמם תנור לכ- 75 מעלות, ולאפות את הפטריות בתבנית עם ה"חור" למעלה. אחרי כ- 10 דקות הן תיראנה כמו בתמונה השנייה במתכון. שופכים את המים האלה (מומלץ מאוד לשמור את עודף המים הזה במקפיא, זה אחלה ציר פטריות טבעי) ואז ממשיכים עם המתכון כרגיל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.6% 44.9% 32.6% 15.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב