דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

113 גרם לכל המתכון

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לנקות את הפטרייה (פטרייה גדולה ולא ממוצעת - בקוטר 8 ס"מ), לא לשטוף, לשפשף את כיפתה בידיים מקומחות.
  • 2 לקצץ את הרגל מהקצה, לחתוך לפיסות ארוכות ולערבב עם בצל ירוק קצוץ, טימין מפורר, גבינת פטה, שמן זית, יין לבן, מלח ופלפל שחור.
  • 3 למלא את פנים הפטרייה בתערובת, לאפות 12-15 דקות בתנור חם להשחמה.
  • 4 לקשט בעירית או בפטרוזיליה טרייה ולהגיש חם.
  • 5 להתענג.

פטריות גדולות כמספר הסועדים.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של נורית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)200177
חלבונים (גרם)8.32 7.37
פחמימות (גרם)33
מתוכן סוכרים (גרם)0.45 0.39
שומנים (גרם)16.68 14.76
מתוכם שומן רווי (גרם)6.16 5.45
כולסטרול (מ"ג)21.6 19.12
נתרן (מ"ג)1,4131,250
סיבים תזונתיים (גרם)1.32 1.16
מים (גרם)40.0635.45
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)20.8618.46
ויטמין B (מ"ג)2.211.95
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.12
ויטמין B3 (מ"ג)1.561.38
ויטמין B5 (מ"ג)0.420.37
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)19.9117.62
ויטמין C (מ"ג)7.436.58
ויטמין E (מ"ג)0.10.09
ויטמין K (מק"ג)42.537.61
סידן (מ"ג)115.78102.46
ברזל (מ"ג)0.760.67
מגנזיום (מ"ג)11.299.99
זרחן (מ"ג)46.3841.04
אבץ (מ"ג)0.290.26
אשלגן (מ"ג)193.79171.49
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.080.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.5% 56.6% 28.2% 10.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.46 (1.65 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.