דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן לאוהבי הפטריות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 195 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לערבב את כל הגבינות בקערה, להניח בצד.
  • 2 לנקות היטב את כל הפטריות עם נייר סופג, לא לשטוף.
  • 3 להוריד את הרגליים של הפטריות הגדולות שמיועדות למילוי ולהניח בתבנית מתאימה.
  • 4 לקצוץ את הפטריות הקטנות ואת הרגליים של הפטריות הגדולות (רק אם הרגליים טריות וטובות לאכילה, אם לא - לזרוק).
  • 5 לחמם חמאה במחבת, להוסיף את הפטריות הקצוצות, לטגן מעט, לשפוך מעל 1 שמנת, לערבב, להוסיף את הפלפל השחור ולהרתיח ביחד 5-7 דקות לערך. לכבות ולקרר.
  • 6 כשהתערובת התקררה לשפוך מעל הגבינות ולערבב.
  • 7 למלא את הפטריות שבתבנית בתערובת, להניח בתבנית אפיה.
  • 8 לפזר מעל גבינה מגורדת - אני פיזרתי קצ`קבל.
  • 9 לפזר מעל את השמנת השנייה.
  • 10 להכניס לתנור אפיה לחום 170 מעלות בערך לשעה.
  • 11 עדיף להגיש מיד, אבל גם קר זה טעים מאוד.
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של בתיה דורון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)255131
חלבונים (גרם)14.59 7.48
פחמימות (גרם)74
מתוכן סוכרים (גרם)1.74 0.89
שומנים (גרם)19.66 10.08
מתוכם שומן רווי (גרם)11.09 5.69
כולסטרול (מ"ג)56.75 29.09
נתרן (מ"ג)359.49184.26
סיבים תזונתיים (גרם)1.03 0.53
מים (גרם)95.4448.92
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)46.2223.69
ויטמין B (מ"ג)5.822.98
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.450.23
ויטמין B3 (מ"ג)3.621.86
ויטמין B5 (מ"ג)1.540.79
ויטמין B6 (מ"ג)0.110.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)17.168.8
ויטמין B12 (מק"ג)0.270.14
ויטמין C (מ"ג)2.121.09
ויטמין D (מק"ג)0.450.23
ויטמין E (מ"ג)0.150.08
ויטמין K (מק"ג)0.70.36
סידן (מ"ג)309.54158.66
ברזל (מ"ג)0.620.32
מגנזיום (מ"ג)13.096.71
זרחן (מ"ג)160.2782.15
אבץ (מ"ג)0.910.47
אשלגן (מ"ג)332.96170.66
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.410.21
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.370.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.890.97
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.730.88

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.4% 46.7% 34.7% 16.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.92 (0.96 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.