דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילוב מושלם של פטריות וגבינה

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 230 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הפטריות
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    שמפיניון טריות
  • המלית
  • שמן זית - כפית (5 מ"ל)
    להקפצה
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שום - שן
    כתושה
  • רגלי הפטריות הקצוצות - בהתאם לכמות הפטריות
  • הגבינות
  • צפתית מעודנת 5% - 1/4 קופסת פלסטיק - סה"כ (63 גרם)
    או גבינה בולגרית
  • גבינה צהובה מגורדת - 2 חופנים - סה"כ (50 גרם)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לייבש קלות את הפטריות עם מגבת מטבח, להסיר את רגליהן ולקצוץ אותן (את הרגליים הכוונה).
  • 2 לחמם את שמן הזית במחבת ולהקפיץ את הבצל, השום ורגלי הפטריות.
  • 3 למלא את הפטריות במלית ולכסות מעל בגבינה צפתית (חתיכה קטנה) וגבינה צהובה מגורדת.
  • 4 לאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 20-30 דקות עד להשחמה. הרי לכם פטריות בתנור עם גבינה טעימות וקלות!
  • 5 בתיאבון חיוך

אני לא הוספתי מלח ופלפל שחור מאחר והגבינות מלוחות מעט (לשיקול דעתכם ולפי טעמכם). כמות הגבינות לפי הטעם.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של שגית מלכי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)16773
חלבונים (גרם)13.98 6.08
פחמימות (גרם)157
מתוכן סוכרים (גרם)5.04 2.19
שומנים (גרם)6.74 2.93
מתוכם שומן רווי (גרם)2.71 1.18
כולסטרול (מ"ג)11.44 4.97
נתרן (מ"ג)377.07163.94
סיבים תזונתיים (גרם)3.26 1.42
מים (גרם)152.6166.35
ויטמין B (מ"ג)7.873.42
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.330.14
ויטמין B3 (מ"ג)4.812.09
ויטמין B5 (מ"ג)2.361.03
ויטמין B6 (מ"ג)0.220.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)28.3812.34
ויטמין C (מ"ג)8.543.71
ויטמין D (מק"ג)0.550.24
ויטמין E (מ"ג)0.030.01
ויטמין K (מק"ג)0.370.16
סידן (מ"ג)301.39131.04
ברזל (מ"ג)2.040.89
מגנזיום (מ"ג)29.612.87
זרחן (מ"ג)118.5851.56
אבץ (מ"ג)1.090.47
אשלגן (מ"ג)491.59213.73
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.250.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.250.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.4% 17.3% 35.9% 38.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.26 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.