מצרכים למתכון
3 מנות/יחידות, 231 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- אחרסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
עולם שלם של טעמים
- 1 חותכים את הדלעת לחתיכות בינוניות ומניחים על מגש המתאים לתנור או לטאבון.
- 2 מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה, מוזגים על הדלעת ועוטפים בו את הדלעת מכל הכיוונים.
- 3 לטאבון מכניסים ללא כיסוי בחום של 200 מעלות למשך כ- 10-15 דקות. לאפייה בתנור מכניסים מכוסה על 220 מעלות משך כ- 15-20 דקות ומסירים את הכיסוי בכמה הדקות האחרונות להשחמה (במידה והדלעת עדיין אינה רכה להשאיר לעוד מספר דקות).
- 4 מוציאים ומעבירים את הדלעת לצלחת ההגשה, מפזרים עם כפית מעט קרם פרש ליד כל חתיכה, מעל מוזגים מעט טחינה גולמית ומהשמן של האריסה. מפזרים את הבצל הירוק, הפלפל האדום החריף, השקדים הקלויים והמלח הגס מעל הכל. מתקבלת מנה מהממת מלאה בטעמים ודלעת שנמסה בפה!
- 5 בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את שמן האריסה לזילוף מעל.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3.1% |
73.1% |
7.2% |
16.6% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב