דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עולם שלם של טעמים

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 231 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 חותכים את הדלעת לחתיכות בינוניות ומניחים על מגש המתאים לתנור או לטאבון.
  • 2 מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה, מוזגים על הדלעת ועוטפים בו את הדלעת מכל הכיוונים.
  • 3 לטאבון מכניסים ללא כיסוי בחום של 200 מעלות למשך כ- 10-15 דקות. לאפייה בתנור מכניסים מכוסה על 220 מעלות משך כ- 15-20 דקות ומסירים את הכיסוי בכמה הדקות האחרונות להשחמה (במידה והדלעת עדיין אינה רכה להשאיר לעוד מספר דקות).
  • 4 מוציאים ומעבירים את הדלעת לצלחת ההגשה, מפזרים עם כפית מעט קרם פרש ליד כל חתיכה, מעל מוזגים מעט טחינה גולמית ומהשמן של האריסה. מפזרים את הבצל הירוק, הפלפל האדום החריף, השקדים הקלויים והמלח הגס מעל הכל. מתקבלת מנה מהממת מלאה בטעמים ודלעת שנמסה בפה!
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את שמן האריסה לזילוף מעל.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של טלי!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)757328
חלבונים (גרם)7.22 3.13
פחמימות (גרם)177
מתוכן סוכרים (גרם)9.22 4
שומנים (גרם)73.7 31.95
מתוכם שומן רווי (גרם)29.05 12.6
מתוכם שומן טראנס (גרם)1.050.45
כולסטרול (מ"ג)100 43.35
נתרן (מ"ג)698.5302.82
סיבים תזונתיים (גרם)3.14 1.36
מים (גרם)74.5932.34
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)171.5974.39
ויטמין B (מ"ג)0.680.29
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.370.16
ויטמין B5 (מ"ג)0.150.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.374.49
ויטמין C (מ"ג)11.294.9
ויטמין E (מ"ג)0.60.26
ויטמין K (מק"ג)11.865.14
סידן (מ"ג)210.8991.43
ברזל (מ"ג)1.530.66
מגנזיום (מ"ג)9.884.28
זרחן (מ"ג)24.4910.62
אבץ (מ"ג)0.60.26
אשלגן (מ"ג)205.7989.21
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.1% 73.1% 7.2% 16.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 3.07 (3.53 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.