דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 242 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
סלט ארטישוק ירושלמי קריספי, לימוני ומרענן
סלט ארטישוק ירושלמי מושלם
  • 1 לחתוך בעזרת סכין את הקליפה של הארטישוק הירושלמי (גם בתחתית), לשטוף היטב ולפרוס לפרוסות בעובי סנטימטר וחצי.
  • 2 לחמם את שמן הזית במחבת, להוסיף את הארטישוק הירושלמי הפרוס, המלח הגס והפלפל השחור, ברגע שמזהיב להפוך לצד השני, למזוג את המים, לסגור את המכסה ולבשל עד שהמים נספגים. להסיר את המכסה, לבשל עוד כדקה כדי שהארטישוק יזהיב גם בצד השני ולכבות את הגז.
  • 3 לחתוך גס את הארוגולה (או גרגר הנחלים) ועלי האורגנו, לפרוס דק את השומר ועגבניות השרי ולערבב הכל בקערה. לתבל, לערבב ולהניח בצד.
  • 4 על צלחת ההגשה למרוחח את גבינת הלאבנה, מעל להניח את הסלט והארטישוק הירושלמי, להוסיף את גרידת הלימון, מיץ הלימון, הדבש, שמן הזית והמלח הגס. מתקבל סלט ארטישוק ירושלמים טעים כל כך וקל להכנה.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלי האורגנו. התלבינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.9% 27.7% 10.1% 55.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.42 (0.47 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב