דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט ארטישוק ירושלמי מושלם

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 242 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחתוך בעזרת סכין את הקליפה של הארטישוק הירושלמי (גם בתחתית), לשטוף היטב ולפרוס לפרוסות בעובי סנטימטר וחצי.
  • 2 לחמם את שמן הזית במחבת, להוסיף את הארטישוק הירושלמי הפרוס, המלח הגס והפלפל השחור, ברגע שמזהיב להפוך לצד השני, למזוג את המים, לסגור את המכסה ולבשל עד שהמים נספגים. להסיר את המכסה, לבשל עוד כדקה כדי שהארטישוק יזהיב גם בצד השני ולכבות את הגז.
  • 3 לחתוך גס את הארוגולה (או גרגר הנחלים) ועלי האורגנו, לפרוס דק את השומר ועגבניות השרי ולערבב הכל בקערה. לתבל, לערבב ולהניח בצד.
  • 4 על צלחת ההגשה למרוחח את גבינת הלאבנה, מעל להניח את הסלט והארטישוק הירושלמי, להוסיף את גרידת הלימון, מיץ הלימון, הדבש, שמן הזית והמלח הגס. מתקבל סלט ארטישוק ירושלמים טעים כל כך וקל להכנה.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלי האורגנו. התלבינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של טלי!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)23397
חלבונים (גרם)4.78 1.98
פחמימות (גרם)2611
מתוכן סוכרים (גרם)13.07 5.4
שומנים (גרם)13.13 5.43
מתוכם שומן רווי (גרם)2.49 1.03
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.070.03
כולסטרול (מ"ג)3 1.24
נתרן (מ"ג)796.49329.4
סיבים תזונתיים (גרם)3.25 1.35
מים (גרם)175.4972.58
ליקופן (מ"ג)0.770.32
ויטמין A (מק"ג)18.397.6
ויטמין B (מ"ג)2.881.19
ויטמין B1 (מ"ג)0.240.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.04
ויטמין B3 (מ"ג)1.840.76
ויטמין B5 (מ"ג)0.560.23
ויטמין B6 (מ"ג)0.130.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)30.8212.74
ויטמין C (מ"ג)14.986.2
ויטמין E (מ"ג)0.390.16
ויטמין K (מק"ג)4.992.06
סידן (מ"ג)73.830.52
ברזל (מ"ג)4.171.73
מגנזיום (מ"ג)29.5612.23
זרחן (מ"ג)111.4746.1
אבץ (מ"ג)0.270.11
אשלגן (מ"ג)696.11287.89
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.9% 27.7% 10.1% 55.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.42 (0.47 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.