דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק ארטישוק ירושלמי עם כדורי בשר והודו
מרק ארטישוק ירושלמי עם כדורי בשר והודו
מרק ארטישוק ירושלמי עם בשר לצהריים

מצרכים למתכון

13 מנות/יחידות, 173 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • המרק
  • בצל - 2 יחידה בינונית - סה"כ (250 גרם)
    פרוסים
  • שום - 2 שן
    פרוסות
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    לטיגון הבצל והשום
  • תפוח אדמה - 2 יחידה קטנה - סה"כ (154 גרם)
    מקולפים וחתוכים
  • כרובית - רבע יחידה בינונית (280.5 גרם)
    מפורק לפרחים
  • פלפל שחור - כף שטוחה
    גרגירים - לפי הטעם
  • פלפל לבן - כף שטוחה
    גרגירים - לפי הטעם
  • תימין - 5 גבעול - סה"כ (5 גרם)
    לפי הטעם
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם - לתיבול
  • פלפל לבן - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם - לתיבול
  • ארטישוק ירושלמי - 20 יחידות
    מקולפים וחתוכים
  • עלה דפנה - יחידה אחת
    לפי הטעם
  • מים לבישול - לפי הצורך
  • כדורי הבשר וההודו
  • בצל - 2 יחידה בינונית - סה"כ (250 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • שום - 3 שן
    טריות וכתושות
  • שמן קנולה מזוכך - כף (10 מ"ל)
    לטיגון הבצל והשום
  • בשר בקר טחון - 500 גרם
  • בשר הודו טחון - 500 גרם
  • ביצה - Large
  • קמח חומוס - כוס (155 גרם)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל לבן - 1/8 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/8 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • תערובת תיבול לקציצות - כפית שטוחה (4 גרם)
    לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת המרק:
  • 1 בסיר מאדים עם שמן הזית את הבצל והשום כ- 3 דקות עד להזהבה.
  • 2 מוסיפים את שאר הירקות ומים, ומביאים לרתיחה.
  • 3 מעבירים לאש הכי נמוכה, מוסיפים את בוקה הגרני (תערובת התבלינים שמוציאים אותה לאחר מכן - כוללת את גרגירי הפלפל השחור והלבן, התימין ועלה הדפנה) ומבשלים כחצי שעה עד לריכוך הירקות. מתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם.
  • 4 מוציאים את הבוקה גרני וטוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר ידני.
  • הכנת כדורי הבשר ובישול המרק:
  • 1 במחבת מאדים את הבצלים והשום עם שמן הזית עד להזהבה ומצננים.
  • 2 בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים ולשים למלית אחידה.
  • 3 יוצרים כדורים ומניחים על מגש בצד.
  • 4 מוסיפים את כדורי הבשר למרק הטחון ומבשלים כחצי שעה.
  • 5 הרי לכם מרק ארטישוק ירושלמי נהדר לצהריים קרירים!
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הארטישוק הירושלמי ועלה הדפנה. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. סה"כ יוצא כ- 3.5 ליטר מרק ועוד 40 קציצות. מנה לאדם = 250 מ"ל מרק + 3 קציצות (סה"כ כ- 13 מנות).

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של בת-חן דיאמנט

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)250145
חלבונים (גרם)25.42 14.68
פחמימות (גרם)169
מתוכן סוכרים (גרם)3.71 2.14
שומנים (גרם)9.47 5.46
מתוכם שומן רווי (גרם)2.62 1.51
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.050.03
כולסטרול (מ"ג)84.46 48.75
נתרן (מ"ג)478.3276.11
סיבים תזונתיים (גרם)3 1.73
מים (גרם)119.4768.97
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)19.0511
ויטמין B (מ"ג)8.354.82
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.210.12
ויטמין B3 (מ"ג)6.23.58
ויטמין B5 (מ"ג)1.090.63
ויטמין B6 (מ"ג)0.630.36
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)76.6644.26
ויטמין B12 (מק"ג)1.510.87
ויטמין C (מ"ג)14.178.18
ויטמין D (מק"ג)0.180.11
ויטמין E (מ"ג)0.360.21
ויטמין K (מק"ג)5.483.16
סידן (מ"ג)45.826.44
ברזל (מ"ג)2.931.69
מגנזיום (מ"ג)52.0430.04
זרחן (מ"ג)257.16148.45
אבץ (מ"ג)4.282.47
אשלגן (מ"ג)509.16293.92
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.680.97
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.110.07
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.460.84
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.731
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.560.9

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.6% 17.6% 47.2% 29.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?