דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

13 מנות/יחידות, 386 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מרק ארטישוק ירושלמי עם כדורי בשר והודו
מרק ארטישוק ירושלמי עם בשר לצהריים
  • הכנת המרק:
  • 1 בסיר מאדים עם שמן הזית את הבצל והשום כ- 3 דקות עד להזהבה.
  • 2 מוסיפים את שאר הירקות ומים, ומביאים לרתיחה.
  • 3 מעבירים לאש הכי נמוכה, מוסיפים את בוקה הגרני (תערובת התבלינים שמוציאים אותה לאחר מכן - כוללת את גרגירי הפלפל השחור והלבן, התימין ועלה הדפנה) ומבשלים כחצי שעה עד לריכוך הירקות. מתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם.
  • 4 מוציאים את הבוקה גרני וטוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר ידני.
  • הכנת כדורי הבשר ובישול המרק:
  • 1 במחבת מאדים את הבצלים והשום עם שמן הזית עד להזהבה ומצננים.
  • 2 בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים ולשים למלית אחידה.
  • 3 יוצרים כדורים ומניחים על מגש בצד.
  • 4 מוסיפים את כדורי הבשר למרק הטחון ומבשלים כחצי שעה.
  • 5 הרי לכם מרק ארטישוק ירושלמי נהדר לצהריים קרירים!
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלה הדפנה. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. סה"כ יוצא כ- 3.5 ליטר מרק ועוד 40 קציצות. מנה לאדם = 250 מ"ל מרק + 3 קציצות (סה"כ כ- 13 מנות).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.5% 9.6% 30.1% 53.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.12 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב