דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 65 גרם למנה\יחידה (20 פרוסות עוגה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגה ללא גלוטן עם ריבת חלב
  • 1 מקציפים את החלבונים בתוספת קורט מלח.
  • 2 לאחר שנוצר קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר (3/4 כוס).
  • 3 ממשיכים להקציף לקצף קשה אך גמיש.
  • 4 מערבבים בקערית את החלמונים, סוכר וניל ושמן, מוסיפים לקצף ומערבלים במהירות בינונית כדקה.
  • 5 מנפים את הקמח ומוסיפים לקצף עם אבקת האפייה.
  • 6 לאחר שהקמח נבלע בתערובת, מוזגים ל- 2 תבניות אינגליש קייק.
  • 7 אופים בחום בינוני של כ- 175 מעלות בתנור שחומם מראש כ- 30 דקות עד שהעוגה מזהיבה ושיפוד עץ שנינעץ במרכזה יוצא נקי.
  • 8 מקררים את העוגות.
  • 9 בסיר קטן מחממים את המים עם 2 כפות סוכר ו- 2 כפות רום עד שהסוכר נמס (מי שלא אוהב רום - ניתן להשתמש ביין או ברנדי).
  • 10 מוציאים את העוגה למשטח עבודה ופורסים לאורכה כך שיווצרו 2 או 3 שכבות (לפי הרצון).
  • 11 מרטיבים את החלק התחתון בכ- 3 כפות נוזל חם.
  • 12 מורחים ריבת חלב בנדיבות.
  • 13 מניחים את השליש וחוזרים על הפעולה.
  • 14 מרטיבים מעט את החלק השלישי (או השני), מניחים ומחזירים את העוגה לתבנית.
  • 15 חוזרים על אותן פעולות עם העוגה השנייה.
  • 16 שומרים בקיץ במקרר, בחורף אפשר מחוץ למקרר.
טיפ למתכון
רעיונות לתוספות: לזרות אבקת סוכר על העוגה המוכנה, להכין קצפת ולהוסיף בין השכבות וכציפוי או להגיש פרוסת עוגה בתוספת גלידה או קצפת בצידה. העוגה רטובה ולחה. מי שלא אוהב, יכול לוותר על ההרטבה שלה.

ציוד נדרש: 2 תבניות אינגליש קייק.

המתכון יכול להיות גם עם קמח רגיל - עם גלוטן.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 14.6% 10% 75.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב