דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 65 גרם למנה\יחידה (20 פרוסות עוגה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מקציפים את החלבונים בתוספת קורט מלח.
  • 2 לאחר שנוצר קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר (3/4 כוס).
  • 3 ממשיכים להקציף לקצף קשה אך גמיש.
  • 4 מערבבים בקערית את החלמונים, סוכר וניל ושמן, מוסיפים לקצף ומערבלים במהירות בינונית כדקה.
  • 5 מנפים את הקמח ומוסיפים לקצף עם אבקת האפייה.
  • 6 לאחר שהקמח נבלע בתערובת, מוזגים ל- 2 תבניות אינגליש קייק.
  • 7 אופים בחום בינוני של כ- 175 מעלות בתנור שחומם מראש כ- 30 דקות עד שהעוגה מזהיבה ושיפוד עץ שנינעץ במרכזה יוצא נקי.
  • 8 מקררים את העוגות.
  • 9 בסיר קטן מחממים את המים עם 2 כפות סוכר ו- 2 כפות רום עד שהסוכר נמס (מי שלא אוהב רום - ניתן להשתמש ביין או ברנדי).
  • 10 מוציאים את העוגה למשטח עבודה ופורסים לאורכה כך שיווצרו 2 או 3 שכבות (לפי הרצון).
  • 11 מרטיבים את החלק התחתון בכ- 3 כפות נוזל חם.
  • 12 מורחים ריבת חלב בנדיבות.
  • 13 מניחים את השליש וחוזרים על הפעולה.
  • 14 מרטיבים מעט את החלק השלישי (או השני), מניחים ומחזירים את העוגה לתבנית.
  • 15 חוזרים על אותן פעולות עם העוגה השנייה.
  • 16 שומרים בקיץ במקרר, בחורף אפשר מחוץ למקרר.
טיפ למתכון
רעיונות לתוספות: לזרות אבקת סוכר על העוגה המוכנה, להכין קצפת ולהוסיף בין השכבות וכציפוי או להגיש פרוסת עוגה בתוספת גלידה או קצפת בצידה. העוגה רטובה ולחה. מי שלא אוהב, יכול לוותר על ההרטבה שלה.

ציוד נדרש: 2 תבניות אינגליש קייק.

המתכון יכול להיות גם עם קמח רגיל - עם גלוטן.

- פרסומת -

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)117181
חלבונים (גרם)2.35 3.62
פחמימות (גרם)1827
מתוכן סוכרים (גרם)13.34 20.58
שומנים (גרם)3.43 5.3
מתוכם שומן רווי (גרם)0.95 1.47
כולסטרול (מ"ג)60.25 92.98
נתרן (מ"ג)110.43170.41
סיבים תזונתיים (גרם)0.02 0.04
מים (גרם)33.4651.64
ויטמין A (מק"ג)19.0429.38
ויטמין B (מ"ג)0.310.47
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.20.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.399.86
ויטמין B12 (מק"ג)0.180.27
ויטמין D (מק"ג)0.120.18
ויטמין E (מ"ג)0.130.2
ויטמין K (מק"ג)0.040.06
סידן (מ"ג)7.9912.33
ברזל (מ"ג)0.250.39
מגנזיום (מ"ג)1.862.87
זרחן (מ"ג)26.0340.16
אבץ (מ"ג)0.150.24
אשלגן (מ"ג)18.4228.42
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.190.29
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.24
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.520.8
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.470.73

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 14.6% 10% 75.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.