דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת שוקולד טעימה ללא גלוטן

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 105 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 170 מעלות (תוכנית אפייה רגילה/סטטית).
  • 2 מקציפים את הביצים השלמות יחד עם הסוכר על מהירות גבוהה. לאחר קבלת קצף תפוח ובהיר מורידים למהירות הכי נמוכה במיקסר ומוסיפים בזרם דק את השמן, אבקת הקקאו, אבקת האפייה והקמח. לבסוף מוסיפים את החלב עד להטמעה, ומקפלים בעדינות עם לקקן לאיחוד המרכיבים ולבדיקה שאין גושים.
  • 2 מעבירים את התערובת אל תבנית האפייה (אין צורך לשמן אותה לפני) ואופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 60-70 דקות (תלוי בתנור).
  • 3 ממיסים במיקרוגל את השמנת והשוקולד בפולסים של 30 שניות עד להמסה מלאה, ומוזגים מעל העוגה האפויה. מתקבלת עוגת שוקולד ללא גלוטן שכל צליאקי יאהב!
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לפזר מעל גם סוכריות שוקולד לקישוט.

ציוד נדרש: תבנית אפייה עגולה בקוטר 22-24 ס"מ (או סיר פלא עם החור באמצע).

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ספיר אסייג

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)304291
חלבונים (גרם)5.07 4.85
פחמימות (גרם)4140
מתוכן סוכרים (גרם)23.65 22.62
שומנים (גרם)13.74 13.14
מתוכם שומן רווי (גרם)4.92 4.71
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.220.21
כולסטרול (מ"ג)85.17 81.47
נתרן (מ"ג)137.08131.11
סיבים תזונתיים (גרם)1.24 1.18
מים (גרם)15.6414.96
ויטמין A (מק"ג)32.6431.22
ויטמין B (מ"ג)0.540.51
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.060.06
ויטמין B5 (מ"ג)0.320.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.239.78
ויטמין B12 (מק"ג)0.180.17
ויטמין D (מק"ג)0.420.4
ויטמין E (מ"ג)0.220.21
ויטמין K (מק"ג)0.110.11
סידן (מ"ג)111.81106.94
ברזל (מ"ג)0.750.72
מגנזיום (מ"ג)12.8212.26
זרחן (מ"ג)154.27147.56
אבץ (מ"ג)0.40.38
אשלגן (מ"ג)59.1356.56
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.40.38
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.330.31
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.840.8
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.790.75

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2% 22.4% 8.3% 67.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.