1. את חצי כוס הסוכר + 4 כפות הקקאו + חצי כוס היין האדום + 150 גרם החמאה - להמיס בסיר בינוני עד שהכל נמס ולקרר מעט.
2. לחלמונים להוסיף מעט מהקרם שוקולד החם להשוואת טמפרטורה (שלא נקבל ביצה קשה), ולהוסיף את כל החלמונים לבלילת השוקולד.
3. להוציא 1/2 כוס לטובת הקרם לעוגה.
4. את החומרים היבשים להעביר דרך מסננת למניעת גושים, ולהוסיף לתערובת השוקולד בהדרגה, תוך כדי בחישה עד שנוצרת בלילה חלקה ללא גושים.
5. להוסיף את מיץ הלימון.
6. את החלבונים להקציף. לאחר שמתקבל הקצף להוסיף בהדרגה 1/2 כוס סוכר ולהמשיך להקציף עד שמקבלים קצף יציב.
7. להוסיף לתערובת השוקולד את הקצף הלבן, בתנועות קיפול, כל פעם 1/3.
8. למזוג לתבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית בתכולה דומה.
9. לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני של כ- 180 מעלות כ- 20 דקות. אפשר לבדוק שהיא מוכנה עם שיפוד עץ שמכניסים במרכז העוגה והוא יוצא יבש.
10. אחרי שהעוגה מתקררת מעט, למרוח את הקרם ששמרנו. במידה והוא התקשה, לחמם מעט במיקרוגל.
11. בתיאבון
עוגה טעימה שוקולדית ורכה של גיסתי שעברה הסבה לללא גלוטן, כמובן. מתאימה מאוד לימי הולדת של ילדים ולפסח והיא גם קלה מאוד להכנה. מידת כוס שלי - 240 גרם. הכמות מספיקה ל- 2 תבניות אינגליש קייק.