דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 525 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • עגבנייה - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (860 גרם)
    חתוכות גס
  • בצל - יחידה קטנה (63 גרם)
    חתוך לרצועות (סגול)
  • פלפל ירוק חריף - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (14 גרם)
    קצוץ דק ללא הגרעינים
  • שום - 4 שיניים
    קצוצות דק
  • פטרוזיליה - חופן (15 גרם)
    קצוצה
  • שמן זית - 6 כפות - סה"כ (60 מ"ל)
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט דודו
סלט דודו קל וטעים, צילום: תפיקו הפקות
  • 1 לערבב היטב בקערה את העגבניות החתוכות ביחד עם רצועות הבצל הסגול, הפלפל החריף הקצוץ, השום החתוך, הפטרוזיליה הקצוצה, שמן הזית והמלח.
  • 2 לתקן תיבול לפי הטעם ולהגיש את הסלט עם לחם שאוהבים.
  • 3 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש בעגבניות שרי במקום עגבניות רגילות. ניתן לשחק עם כמות הפלפל החריף לפי הטעם ולהוסיף ירקות ותיבול שאוהבים (אין חוקים).
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להפחית מעט מכמות שמן הזית. אם חסרים נוזלים אפשר להוסיף מיץ מלימון סחוט.

סלט דודו הוא סלט קל, טעים ומהיר להכנה שמאוד מתאים כחלק מארוחת הערב.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.6% 43.4% 8.2% 38.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.92 (1.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב