1. בקערה גדולה לשים קמח, שמרים, סוכר ומלח. לערבב היטב.
2. להוסיף עגבניות מיובשות חתוכות לחתיכות קטנות, 6 כפות שמן זית ומים (הבצק יוצא דביק) ללוש טוב טוב, אך לא יותר מדי.
3. לעטוף בניילון נצמד ולהניח להתפחה כשעה.
4. לאחר שעה לצקת עם כף עוד 5 כפות שמן זית ולתפוח קלות על הבצק (לא לערבב). להניח להתפחה חוזרת לעוד 20 דקות.
5. לחמם תנור ל- 220 מעלות.
6. על תבנית מרופדת בנייר אפייה להניח כדורי בצק בידיים משומנות בגודל הרצוי ובמרחק מה זה מזה.
7. למרוח כל לחמניה בביצה טרופה ולפזר מעל גרעיני חמניות קלופים (כ- 6 כפות) וזעתר.
8. לאפות את הלחמניות בתנור כ- 25-35 דקות (משתנה מתנור לתנור - באופן עקרוני, הן מוכנות כאשר הן משתחררות מהתבנית בקלות רבה).
9. בתיאבון