דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 71 גרם למנה\יחידה (24 פרוסות לחם מ- 2 תבניות)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחם כהה ללא גלוטן
לחם לחולי צליאק
  • 1 מנפים ומערבבים היטב את כל החומרים היבשים בקערת המערבל (הקמחים, אבקת אפייה, סיבים, משפר אפייה, מלח וגואר גאם או קסנטן גאם).
  • 2 יוצרים גומה ובה שמים את השמרים, הסוכר וכ- 1/2 כוס מהמים הפושרים.
  • 3 במטרפה ידנית טורפים את החלבון.
  • 4 מכסים את השמרים עם הקמח שמסביב ומוסיפים את שאר החומרים.
  • 5 לשים כ- 10 דקות עם וו לישה.
  • 6 מתקבל בצק שדומה במרקמו לממרח חומוס.
  • 7 מוזגים ל- 2 תבניות אינגליש קייק משומנות קלות ומיישרים את פני הלחם בעזרת כף רטובה.
  • 8 מכסים בצורה רופפת עם ניילון ומשאירים לתפיחה. רצוי להניח על כרית חימום.
  • 9 מורחים את החלמון המהול במעט מים ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ- 30 דקות או עד שהלחם משחים.
  • 10 לאחר הוצאתו מהתנור להניח עליו מגבת מטבח נקיה.
  • 11 כשהלחם מתקרר לחלוטין פורסים ומקפיאים.
  • 12 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף 3/4 כוס פופקורן טחון (טיפ של רחל וולט) - תורם לאווריריות הלחם ואפשר להוסיף לכל מתכון של לחם. יש להכין פופקורן ולטחון במעבד מזון. לציפוי קריספי - פעמיים שלוש בזמן האפייה, לפתוח את התנור ולרסס מים על הלחם. ניתן להעשיר את הלחם בגרעיני חמניה ודלעת, אגוזים קצוצים, זרעי פישתן טחונים ועוד.

מידת הכוס שלי - 240 גרם. למרות שנראה שרשימת החומרים ארוכה, המתכון פשוט ואלו קמחים שמומלץ להחזיק בבית. לאחר שהלחם מתקרר, קל מאוד לפרוס פרוסות דקות ויפות. בנוגע לפופקורן - להכין גרעיני פופקורן או באריזה למיקרוגל או בסיר עם מעט שמן ולטחון במעבד מזון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.5% 17.8% 7% 70.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.24 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב