דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחם לחולי צליאק

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 71 גרם למנה\יחידה (24 פרוסות לחם מ- 2 תבניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מנפים ומערבבים היטב את כל החומרים היבשים בקערת המערבל (הקמחים, אבקת אפייה, סיבים, משפר אפייה, מלח וגואר גאם או קסנטן גאם).
  • 2 יוצרים גומה ובה שמים את השמרים, הסוכר וכ- 1/2 כוס מהמים הפושרים.
  • 3 במטרפה ידנית טורפים את החלבון.
  • 4 מכסים את השמרים עם הקמח שמסביב ומוסיפים את שאר החומרים.
  • 5 לשים כ- 10 דקות עם וו לישה.
  • 6 מתקבל בצק שדומה במרקמו לממרח חומוס.
  • 7 מוזגים ל- 2 תבניות אינגליש קייק משומנות קלות ומיישרים את פני הלחם בעזרת כף רטובה.
  • 8 מכסים בצורה רופפת עם ניילון ומשאירים לתפיחה. רצוי להניח על כרית חימום.
  • 9 מורחים את החלמון המהול במעט מים ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ- 30 דקות או עד שהלחם משחים.
  • 10 לאחר הוצאתו מהתנור להניח עליו מגבת מטבח נקיה.
  • 11 כשהלחם מתקרר לחלוטין פורסים ומקפיאים.
  • 12 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף 3/4 כוס פופקורן טחון (טיפ של רחל וולט) - תורם לאווריריות הלחם ואפשר להוסיף לכל מתכון של לחם. יש להכין פופקורן ולטחון במעבד מזון. לציפוי קריספי - פעמיים שלוש בזמן האפייה, לפתוח את התנור ולרסס מים על הלחם. ניתן להעשיר את הלחם בגרעיני חמניה ודלעת, אגוזים קצוצים, זרעי פישתן טחונים ועוד.

מידת הכוס שלי - 240 גרם. למרות שנראה שרשימת החומרים ארוכה, המתכון פשוט ואלו קמחים שמומלץ להחזיק בבית. לאחר שהלחם מתקרר, קל מאוד לפרוס פרוסות דקות ויפות. בנוגע לפופקורן - להכין גרעיני פופקורן או באריזה למיקרוגל או בסיר עם מעט שמן ולטחון במעבד מזון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)169239
חלבונים (גרם)2.56 3.61
פחמימות (גרם)2636
מתוכן סוכרים (גרם)1.89 2.66
שומנים (גרם)6.5 9.17
מתוכם שומן רווי (גרם)1.96 2.76
כולסטרול (מ"ג)11.17 15.75
נתרן (מ"ג)386.43544.91
סיבים תזונתיים (גרם)1.66 2.34
מים (גרם)2738.07
ויטמין A (מק"ג)2.864.03
ויטמין B (מק"ג)42.2559.57
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.04
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.151.62
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.02
ויטמין D (מק"ג)0.040.06
ויטמין E (מ"ג)0.020.03
ויטמין K (מק"ג)0.010.01
סידן (מ"ג)3.785.32
ברזל (מ"ג)0.240.34
מגנזיום (מ"ג)0.470.66
זרחן (מ"ג)3.164.46
אבץ (מ"ג)0.020.03
אשלגן (מ"ג)8.311.71
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.090.12
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.11

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.5% 17.8% 7% 70.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.