דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 76 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המאפינס)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מאפינס שוקולד מריר עסיסי
מאפינס השוקולד הכי טעימים שתכינו
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות טורבו.
  • 2 בקערה אחת מערבבים בעזרת מטרפה את כל המרכיבים היבשים, ובקערה נוספת מערבבים את כל המרכיבים הרטובים.
  • 3 מאחדים בין התערובת בעזרת לקקן לאט לאט בתנועות קיפול, ומוסיפים את השוקולד המריר הקצוץ. שימו לב לא לערבב יתר על המידה, זה בסדר אם הבלילה לא חלקה ויש מעט גושים קטנים, רק לשים לב שכל היבשים נטמעו בבלילה הרטובה.
  • 4 ממלאים מנג`טים עד 3/4 גובה ומפזרים את השוקולד המריר הקצוץ הנוסף מעל.
  • 5 אופים את המאפינס בתנור החם למשך כ- 7 דקות, לאחר מכן מורידים את החום ל- 160 מעלות ואופים למשך כ- 10-12 דקות נוספות (נועצים קיסם במאפינס ובודקים - המאפינס מוכנים כשהקיסם יוצא לח עם מעט פירורים).
  • 6 נותנים למאפינס להתקרר מעט וזהו - אפשר להתענג על מאפינס שוקולד עסיסי וטעים!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
שומרים בקופסא אטומה והמאפינס נשמר טרי, רך וטוב אפילו לכמה ימים.

ציוד נדרש: משקל מטבח (כדאי להיצמד למידות המדויקות), מנג`טים (אפשר בתבנית למאפינס אבל עדיף עם מנג`טים כדי שיהיה יותר נוח לחלץ מהתבנית).

במקום קמח כוסמין מלא ניתן להשתמש בקמח לבן או קמח כוסמין לבן. המאפינס האלו מאוד מאוזנים במתיקות ובמרירות, ולכן אם אתם אוהבים מאוד מתוק תוסיפו 30-40 גרם סוכר למתכון. עדיף שלא להחליף את השמן בחמאה כי מאפינס מכינים עם שמן.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2% 30% 9.9% 58.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.44 (0.45 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב