דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 526 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • סלרי - כרפס - 2 גבעולים - סה"כ (90 גרם)
    קצוצים (כולל העלים)
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • גזר - 3 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (348 גרם)
    חתוכים לקוביות קטנות
  • שום - 2 שיניים
    פרוסות
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    חתוכות לרצועות דקות
  • פטרוזיליה - צרור (114 גרם)
    קצוצה דק
  • גריסים -  כוסות - סה"כ (250 גרם)
    כוס-כוס וחצי (שטופים היטב)
  • מים - 2.5 ליטר
    2-3 ליטר
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - קורט
  • כורכום - כפית שטוחה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק גריסים חורפי
אין כמו מרק גריסים פשוט וקל לחורף
  • 1 לטגן את הבצל הקצוץ והסלרי בשמן עד שהבצל הופך לשקוף. להוסיף את הגזרים עד להתרככות, את השום ולבסוף את הפטריות, ולהמשיך לטגן עד שכל הנוזלים הצטמצמו.
  • 2 להוסיף את הפטרוזיליה, הגריסים, המים והתבלינים, להביא לרתיחה, לכסות את הסיר ולהמשיך לבשל כשעה על חום נמוך עד שמוכן.
  • 3 אם חסר נוזלים אפשר להוסיף עוד מים. לטעום לפני ההגשה ולתקן תיבול במידת הצורך. זהו - נותר רק להתענג על מרק גריסים חורפי קל להכנה שפשוט מחמם את הלב.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם פטרוזיליה או כוסברה לקישוט. מי שרוצה יכול להוסיף למרק גם קוביות תפוחי אדמה.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16.9% 7% 11.5% 64.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.12 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב