מצרכים למתכון
7 מנות/יחידות, 526 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
אין כמו מרק גריסים פשוט וקל לחורף
- 1 לטגן את הבצל הקצוץ והסלרי בשמן עד שהבצל הופך לשקוף. להוסיף את הגזרים עד להתרככות, את השום ולבסוף את הפטריות, ולהמשיך לטגן עד שכל הנוזלים הצטמצמו.
- 2 להוסיף את הפטרוזיליה, הגריסים, המים והתבלינים, להביא לרתיחה, לכסות את הסיר ולהמשיך לבשל כשעה על חום נמוך עד שמוכן.
- 3 אם חסר נוזלים אפשר להוסיף עוד מים. לטעום לפני ההגשה ולתקן תיבול במידת הצורך. זהו - נותר רק להתענג על מרק גריסים חורפי קל להכנה שפשוט מחמם את הלב.
- 4 בתיאבון

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם פטרוזיליה או כוסברה לקישוט. מי שרוצה יכול להוסיף למרק גם קוביות תפוחי אדמה.
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
16.9% |
7% |
11.5% |
64.6% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב