מצרכים למתכון
4 מנות/יחידות, 412 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מעדן לחובבי הדגים השלמים
- 1 לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
- 2 הכנת הרוטב: לערבב בקערה את שמן הזית, הכוסברה, השום הכתוש, הפלפל החריף והתבלינים.
- 3 לחתוך חריצים לאורך הלברק משני הצדדים (שימו לב להערה בנוגע לכמות הדג) ולעטוף אותו היטב ברוטב (גם בתוכו). שימו לב: משקל הדג במתכון הינו משקל מוערך של החלקים האכילים.
- 4 להרתיח את הניוקי במים למשך כ- 3 דקות בלבד. להניח בתבנית את הניוקי, מעליו את דג הלברק, לצידו את עגבניות השרי וחצי ראש השום הנותר, ולהניח את פרוסות הלימון על הדג.
- 5 לכסות את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר כסף, ולאפות בתנור למשך כ- 45 דקות. לאחר מכן, להסיר את הכיסוי ולאפות כ- 10 דקות נוספות להשחמה. מתקבל דג לברק שלם בתנור ברוטב נהדר ובתוספת ניוקי תפוחי אדמה מפנק.
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
כמות הדג במתכון הינה כמות מוערכת של החלקים האכילים לשם חישוב הערך התזונתי. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם הרתחה.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
1.3% |
10.9% |
32.1% |
55.7% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב