דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 231 גרם למנה\יחידה (10-12 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
אורז עם בשר
ארוחה שלמה מהמטבח הבוכרי
  • 1 לבשל את האורז לפי הוראות ההכנה על השקית.
  • 2 לטגן את הבצל בשמן עד להשחמה.
  • 3 להוסיף את הבשר (נתח צלי כתף מס` 5) החתוך לקוביות קטנות (הבשר שמשתמשים בו הוא לאחר בישולו כנתח שלם - ראו מידע נוסף) ואת השום, ולטגן כ- 7 דקות.
  • 4 להוסיף את הגזר המגורד, לערבב ולבשל עוד 10 דקות.
  • 5 להוסיף תיבול של אבקת מרק עוף, כמון, בהרט ופלפל שחור, לערבב ולהוסיף את הבשר עם הגזר המבושל. להניח בתבנית רחבה (חד פעמית גדולה).
  • 6 להוסיף את האורז המבושל גם לתבנית ולערבב הכל ביחד היטב.
  • 7 להוסיף כוס ורבע מים רותחים ולפזר על גבי התבנית, לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 50 דקות.
  • 8 הרי לכם פלוב בוכרי נהדר - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש גם באורז בסמטי אך עדיף להשתמש באורז פרסי. ניתן להחליף את הבשר בעוף. נהוג להוסיף למאכל זה צימוקים או גרגירי חומוס.

ציוד נדרש: תבנית חד פעמית גדולה.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. יש להשתמש בנתח בקר מס` 5 (צלי כתף). מומלץ לעשות שימוש בתבלינים (בהרט וכמון) בצורה עדינה לפי טעמו האישי של כל אחד. אפשר להשתמש באחד מהם או בשניהם בכמות קטנה או לוותר ולהשתמש רק עם אבקת המרק והפלפל השחור. בישול הבשר מתבצע כנתח אחד עם מים, בצל אחד חתוך גס וכף כורכום, למשך כשעתיים וחצי או שלוש שעות עד שמתרכך, מקררים לילה ואז פורסים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.8% 14.8% 38.6% 42.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.19 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב