דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 327 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קיצ`רי
קיצ`רי עירקי עם עדשים כתומות
  • 1 מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את השום הכתוש ומנמיכים את הלהבה. קולפים את העגבניות החלוטות וחותכים לקוביות. מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות והתבלינים, מגבירים את הלהבה ומערבבים היטב. מבשלים עד לצמצום נוזלים כ- 10-15 דקות (לא יותר).
  • 2 מוסיפים את האורז, העדשים הכתומות והמים הרותחים, מערבבים, מבשלים על אש גבוהה כ- 4 דקות, מנמיכים את הלהבה, סוגרים על מכסה עטוף במגבת ומשאירים כך לפחות 20-25 דקות.
  • 3 חותכים את המרגרינה בטעם חמאה לקוביות קטנות, מניחים על האורז וסוגרים את הסיר עד שהמרגרינה נמסה (הגז בשלב זה כבוי - המרגרינה נמסה לבד מהחום של הסיר).
  • 4 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להמיר את האורז באורז מלא, ולהפחית בכמות השמן לטיגון לכף.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.6% 16.3% 12% 63.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב