דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קיצ`רי עירקי עם עדשים כתומות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 327 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את השום הכתוש ומנמיכים את הלהבה. קולפים את העגבניות החלוטות וחותכים לקוביות. מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות והתבלינים, מגבירים את הלהבה ומערבבים היטב. מבשלים עד לצמצום נוזלים כ- 10-15 דקות (לא יותר).
  • 2 מוסיפים את האורז, העדשים הכתומות והמים הרותחים, מערבבים, מבשלים על אש גבוהה כ- 4 דקות, מנמיכים את הלהבה, סוגרים על מכסה עטוף במגבת ומשאירים כך לפחות 20-25 דקות.
  • 3 חותכים את המרגרינה בטעם חמאה לקוביות קטנות, מניחים על האורז וסוגרים את הסיר עד שהמרגרינה נמסה (הגז בשלב זה כבוי - המרגרינה נמסה לבד מהחום של הסיר).
  • 4 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להמיר את האורז באורז מלא, ולהפחית בכמות השמן לטיגון לכף.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)31095
חלבונים (גרם)8.68 2.66
פחמימות (גרם)4514
מתוכן סוכרים (גרם)3.55 1.09
שומנים (גרם)11.78 3.6
מתוכם שומן רווי (גרם)3.92 1.2
נתרן (מ"ג)610.19186.79
סיבים תזונתיים (גרם)6.22 1.91
מים (גרם)245.8275.25
ליקופן (מ"ג)3.921.2
ויטמין A (מק"ג)81.424.92
ויטמין B (מ"ג)2.160.66
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.10.34
ויטמין B5 (מ"ג)0.50.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.240.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)84.7925.96
ויטמין C (מ"ג)32.9410.08
ויטמין D (מק"ג)0.210.06
ויטמין E (מ"ג)0.80.25
ויטמין K (מק"ג)4.411.35
סידן (מ"ג)36.8611.28
ברזל (מ"ג)2.20.67
מגנזיום (מ"ג)32.199.85
זרחן (מ"ג)108.433.18
אבץ (מ"ג)0.940.29
אשלגן (מ"ג)439.82134.64
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.150.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.080.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.6% 16.3% 12% 63.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.