דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 53 גרם למנה\יחידה (30 יחידות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגית שמרים אישית על ממתק
עוגית שמרים מעולה לאירוח
  • 1 להמיס פונדנט וגלוקוזה לקבלת תערובת שקופה אחידה (סיר קטן, להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב).
  • 2 לנטף לתוך תבנית שקעים (דיסקיות שטוחות - במתכון עגולות ואני הכינותי במלבניות - יש 20 שקעים צריך יותר מתבנית אחת) מסיליקון.
  • 3 להכניס לתנור ל- 180 מעלות כ- 8 דקות עד שהניטוף (המסה של הנוזל) יתפשט בתבנית ויבעבע.
  • 4 להוציא וכשחם לזרות מעל פיסטוק וחמוציות. אם רוצים שהדיסקיות תהיינה ורודות כמו בתמונה, לאפות עם החמוציות ורק את הפיסטוק לזרות מעל.
  • 5 לקרר, לשחרר מהתבנית ולהיפטר מהעודפים.
  • 6 בצק השמרים - לפורר שמרים, להוסיף חלב וסוכר, להניח 10 דקות להתססה, להוסיף חצי ק"ג קמח, 200 גרם חמאה (מלוחה), מים פושרים ועוד חצי חבילת חמאה ולערבב. להניח להתפחה כשעה.
  • 7 הבצק צריך להיות נוח לעבודה ולא דביק. הוסיפו קמח או נוזל לפי הצורך.
  • 8 אחרי שעה למרוח שכבת חמאה, לקפל לחצי ולקרר לפחות 20 דקות.
  • 9 לרדד, למרוח שוב, לקפל שוב ולצנן. סה"כ ארבע פעמים לדפיפות. עד העבודה לצנן חצי שעה לפחות.
  • 10 לרדד לעלה של 3/4 ס"מ, למרוח בסוכר וקינמון, לזלף מעל שמנת מתוקה ולהכניס לתבנית שקעים יפה.
  • 11 לאפות בתבנית שקעים של 30 יחידות עד להשחמה.
  • 12 להוציא מהתנור ועוד כשחם לפזר מעל אבקת סוכר מחוזקת בפירורי וניל (לטחון יחד במג`ימיקס).
  • 13 תוך כדי אפייה השמנת מתנקזת בתחתית ויוצרת ממתק שמנתי טופי דביק וטעים.
  • 14 החלק הדביק, בבסיס העוגית צריך להיות מונח על הממתק.
  • 15 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הפונדנט ואת גרגירי הוניל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 22.9% 5.5% 70.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.3 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב