דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 448 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק עגבניות עם אורז
שילוב מושלם של אורז במרק
  • 1 בעזרת סכין לחתוך צורת X על העגבניות בתחתיתן ולחלוט אותן במים רותחים למשך כ- 5 דקות על מנת להפריד את קליפתן. לאחר מכן, לטחון במעבד מזון או לגרד במגרדת.
  • 2 לטגן את הבצל בשמן הזית עד להזהבה קלה, להוסיף את השום ולטגן עוד כדקה.
  • 3 להוסיף את העגבניות המגורדות, רסק העגבניות, המים הרותחים, התבלינים והסילאן, לערבב מעט, להביא לרתיחה על אש גבוהה, להנמיך את הלהבה לבינונית ולבשל למשך כ- 20-25 דקות.
  • 4 להוסיף את האורז ולבשל עוד כ- 15-20 דקות נוספות. מתקבל מרק עגבניות עם אורז כל כך קל להכנה וטעים שכדאי לכם לנסות ולא רק בחורף!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לקראת סוף הבישול ניתן להוסיף מס` עלי בזיליקום טריים ולהגיש עם מעט גבינת פרמזן מגורדת. במקום אורז תוכלו להשתמש בקינואה או בורגול. מי שאוהב יכול להוסיף מעט צ`ילי גרוס.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. ניתן לעשות שימוש בעגבניות שרי או לחילופין ברוטב עגבניות מוכן מבקבוק זכוכית (עדיף חלק). שימו לב: המרק הופך להיות סמיך יותר לאחר הבישול ולכן כדאי שמרקמו בעת הבישול יהיה נוזלי יחסית (האורז סופח נוזלים כמובן - אל תוסיפו יותר מ- 1/2 כוס אורז למרק). בקיץ העגבניות יותר מתוקות ולכן אולי יהיה צורך בכמות מופחתת של סילאן מאשר בחורף (תלוי בסוג העגבניות וברמת מתיקותן).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.1% 14.8% 10.3% 68.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.2 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב