דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 448 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בעזרת סכין לחתוך צורת X על העגבניות בתחתיתן ולחלוט אותן במים רותחים למשך כ- 5 דקות על מנת להפריד את קליפתן. לאחר מכן, לטחון במעבד מזון או לגרד במגרדת.
  • 2 לטגן את הבצל בשמן הזית עד להזהבה קלה, להוסיף את השום ולטגן עוד כדקה.
  • 3 להוסיף את העגבניות המגורדות, רסק העגבניות, המים הרותחים, התבלינים והסילאן, לערבב מעט, להביא לרתיחה על אש גבוהה, להנמיך את הלהבה לבינונית ולבשל למשך כ- 20-25 דקות.
  • 4 להוסיף את האורז ולבשל עוד כ- 15-20 דקות נוספות. מתקבל מרק עגבניות עם אורז כל כך קל להכנה וטעים שכדאי לכם לנסות ולא רק בחורף!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לקראת סוף הבישול ניתן להוסיף מס` עלי בזיליקום טריים ולהגיש עם מעט גבינת פרמזן מגורדת. במקום אורז תוכלו להשתמש בקינואה או בורגול. מי שאוהב יכול להוסיף מעט צ`ילי גרוס.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. ניתן לעשות שימוש בעגבניות שרי או לחילופין ברוטב עגבניות מוכן מבקבוק זכוכית (עדיף חלק). שימו לב: המרק הופך להיות סמיך יותר לאחר הבישול ולכן כדאי שמרקמו בעת הבישול יהיה נוזלי יחסית (האורז סופח נוזלים כמובן - אל תוסיפו יותר מ- 1/2 כוס אורז למרק). בקיץ העגבניות יותר מתוקות ולכן אולי יהיה צורך בכמות מופחתת של סילאן מאשר בחורף (תלוי בסוג העגבניות וברמת מתיקותן).

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)16737
חלבונים (גרם)4.01 0.9
פחמימות (גרם)276
מתוכן סוכרים (גרם)9.25 2.07
שומנים (גרם)5.76 1.29
מתוכם שומן רווי (גרם)0.86 0.19
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.01
כולסטרול (מ"ג)0.01 0
נתרן (מ"ג)1,030230.06
סיבים תזונתיים (גרם)2.37 0.53
מים (גרם)392.687.66
ליקופן (מ"ג)5.231.17
ויטמין A (מק"ג)52.611.75
ויטמין B (מ"ג)1.790.4
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.01
ויטמין B3 (מ"ג)1.080.24
ויטמין B5 (מ"ג)0.30.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.240.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)29.86.65
ויטמין C (מ"ג)45.5810.18
ויטמין E (מ"ג)1.10.25
ויטמין K (מק"ג)5.671.27
סידן (מ"ג)41.229.2
ברזל (מ"ג)1.470.33
מגנזיום (מ"ג)24.155.39
זרחן (מ"ג)69.8115.59
אבץ (מ"ג)0.410.09
אשלגן (מ"ג)473.4105.7
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.150.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.1% 14.8% 10.3% 68.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.