גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | מתכונים ואוכל | » | מרק עגבניות עם אורז |
7 מנות/יחידות, 448 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. ניתן לעשות שימוש בעגבניות שרי או לחילופין ברוטב עגבניות מוכן מבקבוק זכוכית (עדיף חלק). שימו לב: המרק הופך להיות סמיך יותר לאחר הבישול ולכן כדאי שמרקמו בעת הבישול יהיה נוזלי יחסית (האורז סופח נוזלים כמובן - אל תוסיפו יותר מ- 1/2 כוס אורז למרק). בקיץ העגבניות יותר מתוקות ולכן אולי יהיה צורך בכמות מופחתת של סילאן מאשר בחורף (תלוי בסוג העגבניות וברמת מתיקותן).
סימון תזונתי | למנה\יחידה | ל-100 גרם |
---|---|---|
קלוריות (אנרגיה) | 167 | 37 |
חלבונים (גרם) | 4.01 | 0.9 |
פחמימות (גרם) | 27 | 6 |
מתוכן סוכרים (גרם) | 9.25 | 2.07 |
שומנים (גרם) | 5.76 | 1.29 |
מתוכם שומן רווי (גרם) | 0.86 | 0.19 |
מתוכם שומן טראנס (גרם) | 0.03 | 0.01 |
כולסטרול (מ"ג) | 0.01 | 0 |
נתרן (מ"ג) | 1,030 | 230.06 |
סיבים תזונתיים (גרם) | 2.37 | 0.53 |
מים (גרם) | 392.6 | 87.66 |
ליקופן (מ"ג) | 5.23 | 1.17 |
ויטמין A (מק"ג) | 52.6 | 11.75 |
ויטמין B (מ"ג) | 1.79 | 0.4 |
ויטמין B1 (מ"ג) | 0.09 | 0.02 |
ויטמין B2 (מ"ג) | 0.06 | 0.01 |
ויטמין B3 (מ"ג) | 1.08 | 0.24 |
ויטמין B5 (מ"ג) | 0.3 | 0.07 |
ויטמין B6 (מ"ג) | 0.24 | 0.05 |
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג) | 29.8 | 6.65 |
ויטמין C (מ"ג) | 45.58 | 10.18 |
ויטמין E (מ"ג) | 1.1 | 0.25 |
ויטמין K (מק"ג) | 5.67 | 1.27 |
סידן (מ"ג) | 41.22 | 9.2 |
ברזל (מ"ג) | 1.47 | 0.33 |
מגנזיום (מ"ג) | 24.15 | 5.39 |
זרחן (מ"ג) | 69.81 | 15.59 |
אבץ (מ"ג) | 0.41 | 0.09 |
אשלגן (מ"ג) | 473.4 | 105.7 |
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם) | 0.15 | 0.03 |
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם) | 0.01 | 0 |
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם) | 0.14 | 0.03 |
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם) | 0.05 | 0.01 |
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם) | 0.05 | 0.01 |
כלי התזונה והחיטוב המקיפים והאיכותיים בישראל שיסייעו לכם לקחת שליטה על התזונה שלכם
5 ימי ניסיון חינם