דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק עגבניות חורפי
מרק עגבניות חורפי
מרק עגבניות חורפי
מרק עגבניות טעים לחורף

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 495 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חורצים "איקס" קטן בראש העגבניות ומשרים אותן לשתי דקות במים רותחים. מוציאים, מרחיבים את החריצים עד לצד השני וקולפים (כמו בננה - ראו תמונה 3). חותכים לקוביות גדולות.
  • 2 מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה. מוסיפים את השום, התימין והרוזמרין, ומערבבים היטב. מזהיבים מעט ומוסיפים את הקמח.
  • 3 מערבבים במרץ עם כף עץ ונזהרים לא לשרוף את הקמח. מוסיפים את העגבניות הטריות ורסק העגבניות ומערבבים היטב.
  • 4 ממשיכים לבשל כ- 3 דקות על אש בינונית ומוסיפים את המים והתבלינים (מלח, סוכר, פלפל שחור ופפריקה).
  • 5 מגבירים לאש גבוהה ומביאים לרתיחה. מבשלים בסיר סגור חלקית על אש נמוכה כ- 20 דקות. מערבבים מדי פעם.
  • 6 מוציאים את התימין והרוזמרין, מרסקים בבלנדר יד, מוסיפים את הבזיליקום, מתקנים תיבול ומגישים חם.
  • 7 הצעת הגשה 1: חותכים 5 שיני שום לקוביות קטנות, מטגנים ומפזרים על המרק. מזלפים מעט שמן זית ומגישים.
  • 8 הצעת הגשה 2: מוסיפים כף ממרח פסטו, מזלפים מעט שמנת מתוקה ומגישים.
  • 9 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את המרכיבים המוזכרים בהצעות ההגשה. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)16133
חלבונים (גרם)4.56 0.92
פחמימות (גרם)255
מתוכן סוכרים (גרם)8.12 1.64
שומנים (גרם)6.24 1.26
מתוכם שומן רווי (גרם)0.93 0.19
נתרן (מ"ג)1,435290.04
סיבים תזונתיים (גרם)2.8 0.57
מים (גרם)437.7388.47
ליקופן (מ"ג)6.991.41
ויטמין A (מק"ג)92.5218.7
ויטמין B (מ"ג)2.560.52
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.540.31
ויטמין B5 (מ"ג)0.410.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.370.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)36.87.44
ויטמין C (מ"ג)62.8212.7
ויטמין E (מ"ג)1.670.34
ויטמין K (מק"ג)4,9851,008
סידן (מ"ג)61.8312.5
ברזל (מ"ג)2.30.46
מגנזיום (מ"ג)32.336.53
זרחן (מ"ג)92.118.61
אבץ (מ"ג)0.570.12
אשלגן (מ"ג)617.36124.77
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.250.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.230.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.3% 16.3% 11.9% 64.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
סלט עלים מרענן

סלט עלים מרענן

שקשוקה

שקשוקה

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

רוטב רוזה פשוט וטעים שמתאים במיוחד לפסטה

רוטב רוזה פשוט וטעים שמתאים במיוחד לפסטה

פיתות ירק

פיתות ירק

פילה הייק מטוגן בבירה

פילה הייק מטוגן בבירה

כרוב: סוגים ויתרונות

כרוב: סוגים ויתרונות

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪