דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 495 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק עגבניות חורפי
מרק עגבניות טעים לחורף
  • 1 חורצים "איקס" קטן בראש העגבניות ומשרים אותן כ- 2 דקות במים רותחים. מוציאים, מרחיבים את החריצים עד לצד השני וקולפים (כמו בננה - ראו תמונה 3). חותכים לקוביות גדולות.
  • 2 מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה. מוסיפים את השום, התימין והרוזמרין, ומערבבים היטב. מזהיבים מעט ומוסיפים את הקמח. מערבבים במרץ עם כף עץ ונזהרים לא לשרוף את הקמח. מוסיפים את העגבניות הטריות ורסק העגבניות, ומערבבים היטב.
  • 3 ממשיכים לבשל כ- 3 דקות על אש בינונית ומוסיפים את המים והתבלינים (המלח, הסוכר, הפלפל השחור והפפריקה). מגבירים לאש גבוהה ומביאים לרתיחה. מבשלים בסיר סגור חלקית על אש נמוכה כ- 20 דקות. מערבבים מדי פעם.
  • 4 מוציאים את התימין והרוזמרין, מרסקים בבלנדר יד, מוסיפים את הבזיליקום, מתקנים תיבול ומגישים חם מרק עגבניות חורפי מושלם.
  • 5 הצעת הגשה 1: חותכים 5 שיני שום לקוביות קטנות, מטגנים ומפזרים על המרק. מזלפים מעט שמן זית ומגישים. הצעת הגשה 2: מוסיפים כף ממרח פסטו, מזלפים מעט שמנת מתוקה ומגישים.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את המרכיבים המוזכרים בהצעות ההגשה. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.3% 16.3% 11.9% 64.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.24 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב