דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 236 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מרק שעועית אדומה
כיף כל כך לאכול בחורף
  • 1 בסיר גדול מחממים את שמן הזית ומטגנים מעט את הסוכר עד לקבלת קרמל עדין. מוסיפים את הבצל הסגול, שיני השום, שורש הפטרוזיליה, הפלפל האדום והקבנוסים (מקל וחצי קבנוס בצל ומקל וחצי קבנוס שום).
  • 2 מוסיפים את הפפריקה, רסק העגבניות והפלפל השחור, מקפיצים בסיר ומוסיפים את השעועית האדומה (השתמשתי בשעועית אדומה קפואה מהזן הצומח במקפיאי המרכולים. אם משתמשים בשעועית יבשה אז משרים לילה עם חצי כפית סודה לשתייה ומבשלים כחצי שעה במים רותחים. אחר כך מסירים את הקצף המצטבר למעלה).
  • 3 מערבבים בזהירות ומוסיפים מעל את העגבניות המרוסקות. ממלאים את הקופסה הריקה של העגבניות המרוסקות עוד 3 פעמים במים ומוזגים לסיר. מוסיפים את אבקת מרק העוף, הקימל (קמצוץ - לא יותר. מדובר על זרעי קימל שלמים ולא טחונים, הם מתרככים בבישול. למי שזה מפריע לו יכול להשתמש בקימל טחון אך פחות מומלץ) והצ`ילי הגרוס.
  • 4 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 45 דקות ברתיחה עדינה בסיר מכוסה חלקית. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עוד כ- 15 דקות עד לצמצום הנוזלים. בודקים טעמים ומתקנים תיבול. מתקבל מרק שעועית אדומה מפנק וטעים!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
להגשה - תערובת של צ`ילי ופטרוזיליה יבשים.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.1% 10.2% 20.8% 57.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב