דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 453 גרם למנה\יחידה (6 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מרק כתום בתוספת קרוטונים ביתיים
מרק טעים וביתי
  • 1 לקלף ולחתוך לקוביות קטנות את הגזר, הבטטה ותפוח האדמה. את הבצל לקצוץ דק.
  • 2 בסיר רחב לאדות את הבצל עד הזהבה קלה ברבע כוס שמן רגיל. כשהבצל מוזהב מוסיפים שום כתוש, מטגנים מעט ומוסיפים את הירקות החתוכים.
  • 3 מערבבים ומאדים כחמש דקות, מוסיפים 2 כפיות מלח, כפית פלפל שחור, כמון ומוסקט, מכסים את הירקות במים עד כיסוי ומבשלים כחצי שעה או עד שהירקות רכים.
  • 4 כשהירקות רכים מסירים את הסיר מעל הלהבה וטוחנים את הירקות בבלנדר מוט עד שהכל טחון. במידה וסמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
  • 5 מערבבים היטב שמנת חמוצה ומוסיפים למרק, מערבבים וזה הזמן לבדוק אם חסר תיבול - מוסיפים במידת הצורך.
  • 6 להכנת הקרוטונים: על הלחם להיות מעט יבש (בן יומיים או שלושה, לא טרי). לחמם טוסטר אובן או תנור ל- 180 מעלות, לערבב בקערה שמן זית, אורגנו, פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור, לחתוך את פרוסות הלחם לקוביות קטנות, לערבב יחד עם שמן הזית והתבלינים, לשטח בתבנית הטוסטר אובן ולאפות עד השחמה קלה.
  • 7 להיזהר שלא ישרף, לקרר ולשמורבקופסה עד שהמרק מוכן.
  • 8 לפזר קרוטונים מעל המרק ובתיאבון.

ציוד נדרש: בלנדר מוט.

לא לוותר על הקרוטונים במרק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.9% 32.8% 6.5% 52.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.55 (0.64 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב