דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק טעים וביתי

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 453 גרם למנה\יחידה (6 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לקלף ולחתוך לקוביות קטנות את הגזר, הבטטה ותפוח האדמה. את הבצל לקצוץ דק.
  • 2 בסיר רחב לאדות את הבצל עד הזהבה קלה ברבע כוס שמן רגיל. כשהבצל מוזהב מוסיפים שום כתוש, מטגנים מעט ומוסיפים את הירקות החתוכים.
  • 3 מערבבים ומאדים כחמש דקות, מוסיפים 2 כפיות מלח, כפית פלפל שחור, כמון ומוסקט, מכסים את הירקות במים עד כיסוי ומבשלים כחצי שעה או עד שהירקות רכים.
  • 4 כשהירקות רכים מסירים את הסיר מעל הלהבה וטוחנים את הירקות בבלנדר מוט עד שהכל טחון. במידה וסמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
  • 5 מערבבים היטב שמנת חמוצה ומוסיפים למרק, מערבבים וזה הזמן לבדוק אם חסר תיבול - מוסיפים במידת הצורך.
  • 6 להכנת הקרוטונים: על הלחם להיות מעט יבש (בן יומיים או שלושה, לא טרי). לחמם טוסטר אובן או תנור ל- 180 מעלות, לערבב בקערה שמן זית, אורגנו, פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור, לחתוך את פרוסות הלחם לקוביות קטנות, לערבב יחד עם שמן הזית והתבלינים, לשטח בתבנית הטוסטר אובן ולאפות עד השחמה קלה.
  • 7 להיזהר שלא ישרף, לקרר ולשמורבקופסה עד שהמרק מוכן.
  • 8 לפזר קרוטונים מעל המרק ובתיאבון.

ציוד נדרש: בלנדר מוט.

לא לוותר על הקרוטונים במרק.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות לינדה אמגר לנגנואר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)40389
חלבונים (גרם)4.98 1.1
פחמימות (גרם)419
מתוכן סוכרים (גרם)9.33 2.06
שומנים (גרם)25.16 5.56
מתוכם שומן רווי (גרם)7.16 1.58
כולסטרול (מ"ג)27 5.96
נתרן (מ"ג)2,732603.35
סיבים תזונתיים (גרם)6.03 1.33
מים (גרם)343.3175.81
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,316290.6
ויטמין B (מ"ג)2.910.64
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.370.3
ויטמין B5 (מ"ג)0.910.2
ויטמין B6 (מ"ג)0.380.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)20.844.6
ויטמין C (מ"ג)19.174.23
ויטמין E (מ"ג)1.620.36
ויטמין K (מק"ג)12.712.81
סידן (מ"ג)94.8820.95
ברזל (מ"ג)1.360.3
מגנזיום (מ"ג)36.568.07
זרחן (מ"ג)73.0416.13
אבץ (מ"ג)0.50.11
אשלגן (מ"ג)518.69114.54
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.160.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.9% 32.8% 6.5% 52.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.55 (0.64 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.