דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק כתום בריא

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 354 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לקלף את הבטטות והדלורית, ולהכניס לסיר.
  • 2 לכסות עם מים, להוסיף את המלח ואבקת המרק, להרתיח ולבשל עד שהירקות מתרככים.
  • 3 לרסק עם בלנדר יד או במעבד מזון.
  • 4 להגיש חם חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
אפשר לותר על אבקת המרק בטעם עוף.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של בתיה דורון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)15544
חלבונים (גרם)3 0.85
פחמימות (גרם)3710
מתוכן סוכרים (גרם)10.63 3.01
שומנים (גרם)0.35 0.1
מתוכם שומן רווי (גרם)0.06 0.02
כולסטרול (מ"ג)0.12 0.03
נתרן (מ"ג)591.08167.21
סיבים תזונתיים (גרם)5.41 1.53
מים (גרם)310.1287.73
ויטמין A (מק"ג)1,631461.29
ויטמין B (מ"ג)3.611.02
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.740.49
ויטמין B5 (מ"ג)1.210.34
ויטמין B6 (מ"ג)0.370.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)29.648.38
ויטמין C (מ"ג)35.7810.12
ויטמין E (מ"ג)2.550.72
ויטמין K (מק"ג)4.111.16
סידן (מ"ג)82.1323.23
ברזל (מ"ג)1.660.47
מגנזיום (מ"ג)54.8815.53
זרחן (מ"ג)74.8321.17
אבץ (מ"ג)0.440.12
אשלגן (מ"ג)624.04176.53
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.9% 0.8% 6.6% 80.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.01 (0.01 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.