דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק טעים וממכר

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 410 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בטטה - 2 יחידה בינונית ללא קליפה - סה"כ (626 גרם)
  • גזר - 2 יחידה גדולה ללא קליפה - סה"כ (476 גרם)
  • דלעת - 500 גרם
  • מים - 3 כוס - סה"כ (720 מ"ל)
    לבישול - לפי הצורך
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מוסקט טחון - 1/4 כפית - סה"כ (1 גרם)
    קורט - לפי הטעם
  • שמנת לבישול 10% שומן - 1/2 קופסת קרטון - סה"כ (125 מ"ל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 קולפים את הבטטה, הגזר והדלעת, וחותכים לקוביות.
  • 2 שמים את הירקות בסיר עם מים (עד לכיסוי הירקות), מוסיפים את התבלינים ומבשלים כחצי שעה עד שהירקות רכים.
  • 3 בעזרת מערבל חשמלי טוחנים את הירקות עד לקבלת מחית ללא גושים.
  • 4 מוסיפים את השמנת לבישול, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  • 5 מתקבל מרק קרם בטטה קל וטעים - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף ממגוון הירקות הכתומים הקיימים לפי הטעם. מומלץ להגיש עם טוסטונים.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להמיר את השמנת בחלב 3%.
- פרסומת -

המתכון באדיבות אושי נאור

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)150 קלוריות37 קלוריות
חלבונים3.2 גרם0.8 גרם
פחמימות30 גרם7 גרם
מתוכן סוכרים9.6 גרם2.3 גרם
שומנים2.5 גרם0.6 גרם
מתוכם שומן רווי1.4 גרם0.3 גרם
כולסטרול6.3 מ"ג1.5 מ"ג
נתרן669.6 מ"ג163.5 מ"ג
סיבים תזונתיים6.4 גרם1.6 גרם
מים353.1 גרם86.2 גרם
ליקופן0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A1.7 מ"ג0.4 מ"ג
ויטמין B (סה"כ)3 מ"ג0.7 מ"ג
ויטמין B1137.1 מק"ג33.5 מק"ג
ויטמין B2149.2 מק"ג36.4 מק"ג
ויטמין B31.4 מ"ג0.3 מ"ג
ויטמין B5957.7 מק"ג233.9 מק"ג
ויטמין B6330.6 מק"ג80.7 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B925 מק"ג6.1 מק"ג
ויטמין C20.1 מ"ג4.9 מ"ג
ויטמין E2.5 מ"ג0.6 מ"ג
ויטמין K13.9 מק"ג3.4 מק"ג
סידן87.7 מ"ג21.4 מ"ג
ברזל1.5 מ"ג0.4 מ"ג
מגנזיום35.8 מ"ג8.7 מ"ג
זרחן82.6 מ"ג20.2 מ"ג
אבץ575.9 מק"ג140.6 מק"ג
אשלגן619.6 מ"ג151.3 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות138.9 מ"ג33.9 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 32.6 מ"ג0.6 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6135.5 מ"ג33.1 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות16.5 מ"ג4 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 910.6 מ"ג2.6 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.1% 5.9% 7.7% 71.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.