דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק טעים וממכר

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 410 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בטטות - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (626 גרם)
  • גזרים - 2 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (476 גרם)
  • דלעת - 500 גרם
  • מים - 3 כוסות - סה"כ (720 מ"ל)
    לבישול - לפי הצורך
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מוסקט טחון - 1/4 כפית - סה"כ (1 גרם)
    קורט - לפי הטעם
  • שמנת לבישול 10% שומן - 1/2 קופסת קרטון - סה"כ (125 מ"ל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 קולפים את הבטטה, הגזר והדלעת, וחותכים לקוביות.
  • 2 שמים את הירקות בסיר עם מים (עד לכיסוי הירקות), מוסיפים את התבלינים ומבשלים כחצי שעה עד שהירקות רכים.
  • 3 בעזרת מערבל חשמלי טוחנים את הירקות עד לקבלת מחית ללא גושים.
  • 4 מוסיפים את השמנת לבישול, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  • 5 מתקבל מרק קרם בטטה קל וטעים - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף ממגוון הירקות הכתומים הקיימים לפי הטעם. מומלץ להגיש עם טוסטונים.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להמיר את השמנת בחלב 3%.
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אושי נאור

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)15037
חלבונים (גרם)3.23 0.79
פחמימות (גרם)307
מתוכן סוכרים (גרם)9.61 2.35
שומנים (גרם)2.47 0.6
מתוכם שומן רווי (גרם)1.36 0.33
כולסטרול (מ"ג)6.25 1.53
נתרן (מ"ג)669.57163.51
סיבים תזונתיים (גרם)6.37 1.55
מים (גרם)353.1286.23
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,705416.45
ויטמין B (מ"ג)3.020.74
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.04
ויטמין B3 (מ"ג)1.420.35
ויטמין B5 (מ"ג)0.960.23
ויטמין B6 (מ"ג)0.330.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)24.956.09
ויטמין C (מ"ג)20.154.92
ויטמין E (מ"ג)2.470.6
ויטמין K (מק"ג)13.863.39
סידן (מ"ג)87.7421.43
ברזל (מ"ג)1.530.37
מגנזיום (מ"ג)35.788.74
זרחן (מ"ג)82.5520.16
אבץ (מ"ג)0.580.14
אשלגן (מ"ג)619.6151.31
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.140.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.1% 5.9% 7.7% 71.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.09 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.