דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 410 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בטטה - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (626 גרם)
  • גזר - 2 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (476 גרם)
  • דלעת - 500 גרם
  • מים - 3 כוסות - סה"כ (720 מ"ל)
    לבישול - לפי הצורך
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מוסקט טחון - 1/4 כפית - סה"כ (1 גרם)
    קורט - לפי הטעם
  • שמנת לבישול 10% שומן - 1/2 קופסת קרטון - סה"כ (125 מ"ל)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מרק קרם בטטה
מרק טעים וממכר
  • 1 קולפים את הבטטה, הגזר והדלעת, וחותכים לקוביות.
  • 2 שמים את הירקות בסיר עם מים (עד לכיסוי הירקות), מוסיפים את התבלינים ומבשלים כחצי שעה עד שהירקות רכים.
  • 3 בעזרת מערבל חשמלי טוחנים את הירקות עד לקבלת מחית ללא גושים.
  • 4 מוסיפים את השמנת לבישול, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  • 5 מתקבל מרק קרם בטטה קל וטעים - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף ממגוון הירקות הכתומים הקיימים לפי הטעם. מומלץ להגיש עם טוסטונים.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להמיר את השמנת בחלב 3%.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.1% 5.9% 7.7% 71.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.09 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב